“Eden Hazard eindelijk getoond dat hij beslissend kan worden voor Real”

La Liga | Gelukkig, Eden Hazard kan het nog! De aanvoerder van de Rode Duivels wist nog niet echt zijn stempel te drukken op Real Madrid, zijn ploeg sinds vorig seizoen. Maar dit weekend zette Hazard een mooie stap vooruit. Zo scoorde hij in de 4-1 zege tegen Huesca een knappe goal en kreeg hij tevens de titel Man van de Match.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hazard kreeg na het lange wachten, vooral door aanslepend blessureleed, nog eens een basisplaats afgelopen zaterdag tegen promovendus Huesca. De voorbije weken waren dan ook gunstig gezind voor een terugkerende Hazard. In de Champions League op bezoek bij Borussia Mönchengladbach maakte de Belg zijn eerste speelminuten sinds 7 augustus. Een twintigtal minuten voor affluiten viel hij in en in het slot zag hij de Madrilenen een 2-0 achterstand nog ombuigen in een 2-2 gelijkspel, al was de verdienste van Hazard daarin eerder beperkt.

De rentree deed meteen dromen van meer en enkele dagen later volgde dus al een eerste basisplaats. Iedereen zag Hazard een sterke match spelen en zelfs scoren. In de 40ste minuut gebruikte de Belgische flankaanvaller goed zijn lichaam om zich vrij te draaien in het centrum en haalde vanop afstand knap uit met zijn linker. Het was van 5 oktober vorig jaar geleden dat Hazard nog eens een doelpunt maakte voor Real.


“Real zal vliegen, als Hazard vliegt”

De Spaanse sportkranten wisten geen blijf met hun enthousiasme. “De treffer is fantastisch nieuws voor de Belg en voor Real Madrid, want in deze goal zat een echo van wat de club kwijtgeraakt was na het vertrek van Cristiano Ronaldo. Real vliegen wanneer Hazard vliegt”, schreef AS. “Hazard is nog niet op zijn best, maar wat een voetballer is hij. Deze treffer helpt hem zichzelf in ere te herstellen, vertrouwen te winnen en de boodschap te zenden dat hij nog niet begraven is”, aldus Marca.

Volgens Marca heeft Hazard de voorbije weken het roer omgegooid en bijgevolg een serieuze mentaliteitswijziging ondergaan. De aanvaller zou harder dan ooit gewerkt hebben op training en in de fitness. Bovendien zou hij ook veel meer gefocust zijn. Aan Hazard nu om dit vol te houden.

Hazard zelf uitte na de partij tegen Huesca zijn tevredenheid in een video die naar de fans van Real werd gestuurd. "Hallo jongens. Ik ben erg blij om terug te zijn en een geweldig doelpunt te scoren. Het is voor jullie allemaal. Tot binnenkort!", zei Hazard in een video die op de sociale media van zijn club werd gepost.


Volg alles omtrent La Liga via de kanalen van Eleven Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top