Doe mee aan Movember met Liam Payne, Peter Crouch en Mo Farah!

Films |
Voor veel mensen staat november deze dagen bekend als lockdownmaand, maar samen met Proximus Pickx kan je toch nog een positieve draai geven aan deze troosteloze tijd van het jaar. Een hele reeks sterren heeft zich opnieuw geschaard achter "Movember", een maand waarin mannen door het dragen van een snor een hart onder de riem willen steken van iedereen die strijdt tegen mannenziektes als prostaatkanker of teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algemeen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het doel van "Movember" is om als man je snor te laten groeien. Op die manier kan je aandacht vragen en fondsen werven voor (geestelijke) ziektes die mannen (vaker) treffen. Hieronder rekenen we onder meer prostaatkanker, teelbalkanker maar evengoed depressies. In Groot-Brittannië behoren zanger Liam Payne, Sir Mo Farah en Peter Crouch tot een kleine selectie beroemdheden die hun volle gewicht gooien in de Movember-actie. De sterren poseerden onder meer voor foto's van Greg Williams en tonen op deze manier hoe ze alvast een snor hebben laten groeien voor Movember 2020!
 

Peter Crouch en Abbey Clancy

Om het begin van de Movember-campagne ludiek in te zetten, kreeg de voormalige Tottenham-spits Peter Crouch op de foto gezelschap van zijn vrouw Abbey Clancy, die overduidelijk een nepsnor draagt.
 
Op Twitter becommentarieert hij de foto: "Ik heb dit jaar een snor voor @movember. Ab zal deze maand wellicht geen snor laten groeien, maar voor de kiekjes van @gregwilliamsphotography maakt ze graag een uitzondering. Met deze actie willen we het cruciale werk steunen dat de Movember-actie doet voor de geestelijke gezondheid van mannen en prostaatkanker."
 
Voormalig supermodel Abbey voegde daaraan toe dat Movember niet alleen mannen ondersteunt. "Ze geven ook advies aan iedereen die mannen in moeilijkheden ondersteunt", klinkt het.
 

Mo Farah en Chris Robshaw

Viervoudig olympisch kampioen Mo Farah heeft eveneens zijn schouders gezet onder deze actie. Samen met de voormalige Britse rugbyspeler Chris Robshaw laat hij zijn snor staan voor het goede doel.
 
 
Andere Britse sterren die de actie ondersteunen zijn onder meer presentator Dermot O'Leary, rockster Miles Kane en acteurs Jack O'Connell en Russell Tovey. 

Andere initiatieven

Ook wie geen snor kan laten groeien, kan zijn of haar steentje bijdragen aan het succes van Movember. Zo kan je voor "Move for Movember" toezeggen om gedurende deze maand 100 kilometer (circa 60 mijlen) te hardlopen of te wandelen. Zestig mijl is een symbolisch getal, want wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat wereldwijd 60 mannen elk uur uit het leven stappen.
 
"Host a Mo-ment" is een ander initiatief waarbij je een team moet samenstellen en iets leuks moet doen. Je kan bijvoorbeeld mensen ontvangen en plezier maken, maar dat is in deze tijden van wereldwijde lockdowns natuurlijk niet vanzelfsprekend. Daarom is het geen probleem als je zo'n "Mo-ment" virtueel organiseert.
 
Een derde alternatief is "Mo Your Own Way", waarin je een uitdaging aangaat om je grenzen te verleggen. Of het nu gaat om een wandeling, een hardloopsessie of een recept voor een heerlijk gerecht: de bedoeling is dat je je grenzen verlegt en mensen inspireert om te doneren.
 
Voor meer informatie en ideeën om mee te doen, kan je je eenvoudig registreren op het platform van Movember: http://movember.com/2020

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top