One day, one goal: Wesley Sonck scoort een wereldgoal tegen Racing Genk

Jupiler Pro League | Wesley Sonck was begin deze eeuw een sterkhouder bij Racing Genk, en maakte nadien nog het mooie weer bij Club Brugge en Lierse. In december 2010 scoorde hij op het besneeuwde terrein van 't Lisp een wereldgoal tegen zijn voormalige werkgever.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aan het begin van deze eeuw liep met Sonck een ware doelpuntenmachine in de voorhoede van Racing Genk. De man scoorde dertig competitiedoelpunten in het seizoen 2001-2002. Hij werd in 2001 tot Gouden Schoen verkozen. In totaal maakte Sonck 67 treffers in 93 wedstrijden voor de Limburgers.

In 2003 verliet Sonck het Belgisch grondgebied om zijn kans te wagen bij Ajax. Destijds gold een overstap van een Belgische speler naar de Amsterdamse club nog als een toptransfer. Er was nog geen sprake van Rode Duivels bij de grootste Europese clubs. Sonck kon het niet waarmaken in Amsterdam. Hij trok naar Mönchengladbach en vervolgens naar Brugge, in 2007.

Sonck was zijn vertrouwen en spelvreugde kwijt na zijn passages bij Ajax en Gladbach. In het 'Venetië van het Noorden' knoopt de aanvaller weer aan met zijn beste vorm. Hij bereikt echter nooit het rendement dat hij bij Genk haalde, maar stond toch garant voor een tiental doelpunten per seizoen.

Wereldklasse in de herfst van zijn carrière

Na zijn periode bij Brugge heeft de 32-jarige Sonck geen enorme perspectieven. Zijn carrière zit stilaan in blessuretijd. Hij blijft in België en bindt zich in de zomer van 2010 aan Lierse. In zijn eerste seizoen met de Pallieters laat Sonck zich opmerken met een juweeltje

We schrijven 18 december 2010. Lierse ontvangt Racing Genk in het kader van de 20ste competitiespeeldag. De thuisclub staat 15e in de stand, de Limburgers 2e. Maar Lierse houdt Genk op een knap 1-1 gelijkspel dankzij een wonderbaarlijk doelpunt van zijn spits.
 
Op de besneeuwde grasmat in het Herman Vandenpoortenstadion trapt Joeri Dequevy een lage voorzet in de rechthoek. Met de rug naar doel laat Sonck de bal eerst opbotsen, om het leer vervolgens met een acrobatische omhaal in doel te werken. De jonge Thibaut Courtois heeft geen verhaal. De beauty van Sonck zou nadien tot mooiste doelpunt van het jaar verkozen worden.
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top