Wat brengt het tweede seizoen van ‘Emily in Paris’?

De serie ‘Emily in Paris’ verscheen begin oktober op Netflix en was meteen the talk of the town. Er vloeide veel inkt over de reeks – de ene pen was al positiever dan de andere. Mogen we ons verwachten aan een vervolg over de jonge Amerikaanse in de Franse hoofdstad? Opgepast, spoilers!

De grond ingeboord door de één, verslonden door de ander: ‘Emily in Paris’ gaat over de tongen sinds zijn verschijning op Netflix op 2 oktober jongstleden. De reeks, bedacht door Darren Star (‘Sex and the City’), volgt het wel en wee van Emily (Lily Collins), een jonge Amerikaanse vrouw die voor haar werk naar het marketingbedrijf Savoir overvliegt in Parijs en zo de lichtstad ontdekt. In Frankrijk merkt Emily de cultuur- en mentaliteitsverschillen aan den lijve, terwijl ze krampachtig haar liefdesleven onder controle tracht te houden.
 
Terwijl sommige criticasters een lawine aan kleffe clichés over Parijs over het beeldscherm zagen rollen, alsook een zeer geïdealiseerd beeld van de Franse hoofdstad, benadrukten anderen dat de reeks ‘maar’ fictie is, en dat fictie niet zozeer moet stroken met de realiteit.
 
De serie spinde alleszins garen bij al die commotie, want hij werd gebingewatcht door een groot aantal mensen, die zich nu al afvragen of er een tweede seizoen op til is. Bedenker Darren Star heeft aangegeven dat Netflix nog geen vervolgseizoen besteld heeft, maar dat hij wel boordevol ideeën zit voor nieuwe afleveringen: “Ik denk dat Emily voor verrassende en moeilijke keuzes staat”, vertrouwde hij toe aan E! News.

Open eindes

Het ziet er alleszins naar uit dat er een vervolg zal gebreid worden aan het verhaal. Star heeft veel eindes open gehouden, waardoor de kijkers met vragen achterblijven. De hoofdvraag: wat met de liefdesdriehoek tussen Emily, Camille (Camille Razat) en haar vriendje Gabriel (Lucas Bravo), die een onverwachte wending nam nadat die laatste aankondigde dat hij in Parijs zou blijven?
 
Het liefdesleven van de hoofdrolspeelster zou dus nog wat complexer kunnen worden. Ze zal meer dan ooit verscheurd worden door haar gevoelens voor Gabriel, met wie ze een hete nacht beleefde, en haar vriendschap met Camille. En laten we Mathieu niet vergeten, de neef van de ontwerper Pierre Cadault, die met haar op weekend wil naar Saint-Tropez. Krijgt Emily haar liefdesleven op orde, terwijl ze voor nieuwe professionele uitdagingen komt te staan?
 
Het volgende seizoen zou ook moeten uitwijzen wat de ware intenties zijn van de raadselachtige Antoine, die het restaurantproject van Gabriel wil financieren, en welk lot de bruisende Mindy te wachten staat, die nooit zo dicht gestaan heeft bij haar droom: een beroemde zangeres worden.
 
Om op al die prangende vragen een antwoord te bieden, heeft het er dus alle schijn van dat een tweede seizoen op komst is. In afwachting wordt het geduld oefenen!
 
‘Emily in Paris’ is sinds 2 oktober beschikbaar op Netflix.

Series

Bekijk alles
Top