Krijgen we ook in de Vuelta spektakel tot op het bittere einde?

Sport | In navolging van de spannende ontknoping van de Tour en de Giro, die allebei in het slotweekend pas in een definitieve plooi werden gelegd, is de hamvraag of de Vuelta hetzelfde patroon zal volgen. Met de aankomst bovenop La Covatilla op de voorlaatste dag liggen de kaarten alvast gunstig.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net als zowat alle wielerwedstrijden post-corona is het ook in de Vuelta, het sluitstuk van een bizar coronaseizoen, koersen met de gashendel open. En dat levert een boeiend kijkstuk op voor de wielerfans. Na anderhalve week koers lijkt ook de Ronde van Spanje op weg naar een titanenduel, met Richard Carapaz (Ineos Grenadiers) en Primoz Roglic (Jumbo Visma), die momenteel over de beste papieren beschikken.

In de slotweek krijgen de klassementsmannen nog twee sleuteletappes om het laken naar zich toe te trekken. Benieuwd of ook de Vuelta pas in de absolute slotfase beslist zal worden.

Tijdrit is spek naar de bek van Roglic

Na het aartsmoeilijke tweeluik op het einde van week twee wacht de renners daags na de rustdag al meteen een nieuwe sleuteletappe. Een tijdrit over 33,7 kilometer brengt de renners van Muros naar Mirador de Ézaro. De naam van de startplaats lijkt goed gekozen, want na een vlakke aanloop eindigt de etappe met een steile slotklim van 1,8 kilometer met percentages tot 29%! De kans voor Primoz Roglic om de Vuelta naar zich toe te trekken zou je denken, al mogen we niet vergeten dat de slottijdrit in de Tour zijn zwanenzang inluidde. Een scenario waarvoor de Sloveen liever geen bisnummer wil opvoeren.

Daarna volgen in etappes 14 en 15 twee lange heuvelritten, waar de avonturiers hun hartje kunnen ophalen. Benieuwd of Tim Wellens (Lotto Soudal) nog een ritzege kan meegrissen of slaagt een andere Belg erin zich te onderscheiden?

Valt beslissing pas in het slotweekend?

Na andermaal een overgangsetappe, is het woord in de voorlaatste etappe andermaal aan de klassementsmannen. Benieuwd of bepaalde teams in de etappe richting skioord La Covatilla alles of niets durven spelen om hun kopman nog een plaatsje hogerop in het klassement te bezorgen. In het ideale scenario volgt een ultieme tweestrijd tussen Richard Carapaz en Primoz Roglic, zoals het geval was in etappe 8 met aankomst bovenop de Alto de Moncalvillo.

In het slotcriterium in en rond Madrid regeren opnieuw de snelle benen. Al is het maar al te zeer de vraag welke sprinters aan het einde van een loodzware Vuelta nog op het appel verschijnen.

Volg de Vuelta elke dag live op Sporza op Eén!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top