De beste momenten uit 'Op de man af', seizoen twee

Saartje Vandendriessche blikt vanavond terug op het tweede seizoen van ‘Op de man af’, waarin ze meer dan eens alles moest geven om van de mannelijke uitdagers te winnen. Van mountainbiken tegen Bill Barberis tot wildwaterkajakken tegen Bartel Van Riet: dit zijn alvast de fragmenten uit het afgelopen seizoen die ons het meest zullen bijblijven.

De battle of the sexes begon met een medogenloze mountainbikerace in de woestijn tegen Bill Barberis. En dat Bill een eindje kan vloeken wanneer hij afziet, zullen we geweten hebben. “Ik kan niet meer tegen dat zand godverdoeme! Kutzand! KUTZAND!” Na nog wat gevloek laat hij zijn fiets tien kilometer voor het einde van de tweede etappe even links liggen. En dat terwijl Saartje maar vier minuten achter hem rijdt. Uiteindelijk gaat de laatste etappe van de loodzware race niet door, want een van de deelnemers bezweek midden in de woestijn. Dat benadrukt nog maar eens dat deze uitdagingen het gevloek van Bill zeker verdienen.

Zwemmen, lopen en schieten

Ruben Van Gucht en Wesley Sonck zwemmen en lopen terwijl ze aan elkaar vastgebonden zijn. Maar tijdens een zwemtraining in Hofstade, voelt Ruben iets van zijn vinger glijden. De trouwring van de sportpresentator gaat meteen verloren in het donkere water. “Ik heb meteen een nieuwe besteld, maar nu je me eraan herinnert, vind ik het toch erg jammer dat het niet meer die echte is, die me gegeven is op die dag”, zegt hij.
 
De voorbereidingen voor de biatlon tegen Viktor Verhulst kennen verschillende hoogtepunten, zoals de trukendoos van coach Els om Saartje beter te laten mikken. Een kartonnen versie van haar dochter met een appel op haar hoofd doet bijvoorbeeld dienst als doelwit. Het beste moment was toch het onverwachte bezoekje van Viktor op de hotelkamer van de jarige Saar. Hij heeft een ontbijtje mee voor zijn tegenstreefster, maar dat lieve gebaar vervalt al snel in een psychologisch spelletje.

De eindmeet

Wanneer Saartje aan haar training begint om de Rhône te bedwingen in een kajak, weet ze dat ze de overwinning moet behalen tegen natuurmens Bartel Van Riet. De stand is namelijk 3-3. Tijdens de voorbereidingen gaat Bartel er altijd heviger en sneller voor dan Saar, wat hem dan weer wel iets vaker overkop doet gaan. De winnaar zal niet alleen diegene zijn die in de snelste tijd de finish haalt, maar ook degene die het langst overeind blijft.
 
Bartel en Saartje krijgen elk twee kansen om de stroomversnellingen en watervallen te trotseren. In zijn eerste poging gaat Bartel meteen overkop. Saartje speelt het meer op veilig en haalt de eindmeet, al is haar parcours niet vlekkeloos. Maar dan maakt Bartel opnieuw een fatale fout in zijn tweede run, waardoor hij zichzelf, misschien ietwat anticlimactisch, uitschakelt. De laatste run doen Bartel en Saartje samen, voor de sport. Mooi, toch!

Meer 'Op de man af'? Kijk dan vanavond naar de compilatie-aflevering van het tweede seizoen, om 20u40 op één.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top