Zal Standard zich het wegjagen van jeugdproduct Arthur Theate beklagen?

Sport | Arthur Theate maakt zondag zijn grote rentree op Sclessin in het shirt van KV Oostende. Op de elfde speeldag van de Jupiler Pro League is hij terug op het veld van de club waar hij deels opgeleid werd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hij doorliep eerst de jeugdreeksen in Genk, waarna hij naar Luik verkaste. Theate heeft echter nooit zijn kans gekregen in de eerste ploegen van beide clubs. Deze zomer koos de 20-jarige verdediger het hazenpad richting kust, waar hij neerstreek bij KV Oostende. Eindelijk kreeg hij zijn eerste speelminuten in de Jupiler Pro League. En het minste wat je kan zeggen, is dat de jongeman zich rap aangepast heeft aan het hoogste vaderlandse niveau.
 
Onbetwiste titularis
 
Sinds het seizoensbegin heeft de centrale verdediger geen enkele minuut gemist met KVO. Ondanks een moeilijke start (2 op 12) heeft coach Alexander Blessin altijd blind vertrouwen gehad in Theate. En de verdediger beloont zijn coach rijkelijk voor dat vertrouwen. In september schoot KVO wakker uit zijn zomerslaap en haalden de Kustboys 12 op 15. Met een beetje meer geluk was het gelijkspel in Genk, waar Theate één van de uitblinkers was, op een zege uitgedraaid.
 
Met één match minder gespeeld staan de Oostendenaren tiende in het klassement. Tegen Les Hurlus scoorde Theate zijn allereerste treffer op het hoogste niveau. Solide in de verdediging, behoudend en nauwkeurig in de relances: de Luikenaar lijkt de ideale club gevonden te hebben om zijn carrière in de Jupiler Pro League te lanceren. In het duel tegen Standard zal hij tegenover zijn voormalige werkgever kunnen bewijzen dat ze hem in Luik niet naar waarde geschat hebben. Mocht KVO zegevieren in Sclessin, zal Theate ongetwijfeld in zijn vuistje lachen
 
Volg de wedstrijd tussen Standard en KV Oostende zondag vanaf 18u15, net als de rest van het Belgische kampioenschap, via Eleven Pro League. Je vindt alle kanalen terug in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Bovendien biedt Proximus Pickx in de app (Android, binnenkort ook beschikbaar in IOS en op het web) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top