Reviewcommissie komt voor het eerst dit seizoen tussen en stuurt twee 1B-spelers naar het Bondsparket

Challenger Pro League | De Reviewcommissie van de KBVB komt voor het eerst dit seizoen tussen na het bekijken van alle beelden uit de D1B Pro League. Twee spelers worden - op basis van videobeelden - vervolgd door het Bondsparket.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beide spelers stonden op het veld tijdens Union Sint-Gillis - Club NXT. Siebe Van der Heyden (Union) moet zich komen verantwoorden voor de actie waarvoor hij na 23 minuten een gele kaart kreeg en ook bij Cisse Sandra (Club NXT) lag de stevige tackle waarvoor hij geel kreeg (minuut 44) aan de basis voor de vervolging.


Het is pas voor het eerst dit seizoen dat de Reviewcommissie tussenkomt. Het bondsorgaan bekeek eerder al wel enkele pittige fases, maar stuurde nog geen enkele speler door naar het Bondsparket. Daar is nu dus verandering in gekomen.

De commissie werd in de zomer van 2014 in het leven geroepen om brutale fouten die niet of verkeerd beoordeeld werden door de scheidsrechter, achteraf alsnog te kunnen bestraffen op basis van de televisiebeelden en is enkel nog actief in 1B omdat er in deze competitie nog niet met een VAR gewerkt wordt.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top