Kan Luik terug aansluiten bij het peloton?

Sport | VOO Liège Basket bevindt zich al enkele jaren in de hoek waar de klappen vallen. Met de huidige coronacrisis in het achterhoofd is het dan ook maar al te zeer de vraag of de club het einde van het seizoen haalt?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Amper 1 gewonnen partij op 17 wedstrijden en een schamele coëfficient van 0,059. Slechter doen dan vorig seizoen lijkt voor VOO Luik haast onmogelijk. Al pakken nog voor de competitiestart de donderwolken zich opnieuw samen boven de Ethias Country Hall.

In Het Nieuwsblad waarschuwt directeur Christophe Muytjens dat zijn club zonder toeschouwers het seizoen onmogelijk kan volmaken. "We zullen voor 31 december het faillissement aanvragen als we zonder publiek en zonder onze VIP-inkomsten moeten spelen", luidt hij de alarmbel. De enige oplossing ligt volgens hem in de annulering van de competitie. "De enige legitieme ethische, sportieve en economische oplossing is de annulering van de competitie. Achter gesloten deuren spelen, zal niet alleen effectief zijn tot 19 november, maar ik denk voor een nog langere periode."

Terug aansluiten bij het peloton

Naast de financiële malaise was het vorig seizoen ook sportief een jaar om snel te vergeten. Omwille van allerlei administratieve beslommeringen konden de Luikenaren pas in januari een beroep doen op Milos Bojovic, die ook dit jaar aan boord gebleven is en het offensieve speerpunt zou moeten vormen.

Samen met rots in de branding Romain Boxus, leidersfiguur Brieuc Lemaire en Lovre Basic, die volgens coach Lionel Bosco wel eens zou kunnen uitgroeien tot een van de seizoensrevelaties, moet hij de jeugdige ploeg op sleeptouw zien te nemen. Met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar, zal VOO Luik toch ook rekening moeten houden met de nodige jeugdzondes.

Doel: rol van betekenis spelen

Aangezien de Euromillions Basketball League met een gesloten format werkt, hoeft Luik niet meteen te vrezen voor sportieve degradatie. Wel is het zaak om op het einde van het seizoen de lat van de licentiecommissie te halen, want anders is het onomstotelijk toch einde verhaal.

De sportieve ambities liggen na het desastreuze afgelopen seizoen en de financiële perikelen dit seizoen niet al te hoog. VOO Luik zal al blij zijn als ze snel de nul van het bord kunnen vegen en af en toe eens met een overwinning aan de haal kunnen gaan. In het beste scenario kwalificeren ze zich op het einde van het seizoen voor de play-offs, maar dan moet het bankroet eerst nog wel even worden afgewend.

Volg de Euromillions Basketball League het hele seizoen lang op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top