Juventus - Barcelona: dan toch geen hereniging

Sport | Juventus ontvangt FC Barcelona vanavond in de groepsfase van de Champions League. Iedereen keek uit naar de hereniging tussen Christiano Ronaldo en Lionel Messi, maar helaas testte de Portugees nog steeds positief op COVID-19 en mag hij het veld niet betreden. Niet erg, want het duel ziet er ook zonder hem veelbelovend uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Juventus en FC Barcelona zijn matig aan het seizoen begonnen. De Oude Dame boekte een 9 op 15 en Barcelona verloor afgelopen weekend nog met 1-3 van Real Madrid. Een matige 7 op 15 zorgt voor een povere twaalfde plaats in La Liga. Beide ploegen lijken nog te zoeken naar de juiste formule, dus een besliste winnaar zal waarschijnlijk niet uit het duel naar voor komen.

Jarenlange strijd bij Real en Barça

De twee toppers bij beide ploegen zijn niet bepaald de kleinste namen. Ronaldo is ondertussen 35 jaar en Messi mocht al 33 kaarsjes uitblazen. Het einde van een tijdperk komt steeds dichterbij, maar de twee aanvallers doen het nog altijd bijzonder goed. Met 2 goals en 3 assists in 6 wedstrijden is de Argentijn nog altijd bepalend, Ronaldo was tot zijn positieve coronatest schitterend begonnen aan het seizoen met 3 doelpunten in 2 wedstrijden.

Beiden waren van 2009 tot 2018 actief in Spanje en de wedstrijden tussen Real Madrid en FC Barcelona waren in die periode altijd een strijd tussen Ronaldo en Messi. Ze tilden elkaar naar een hoger niveau. Ronaldo won tijdens zijn periode bij Real Madrid vier keer de Gouden Bal, Messi ging van 2009 tot 2018 vijf keer met de prijs lopen. Het waren prachtige jaren in Spanje, maar in 2018 verliet Ronaldo Spanje. De twee voetballers, en met hen de toeschouwers, keken ernaar uit om opnieuw op hetzelfde veld te staan en te strijden om de Beker met de Grote Oren, maar daar zullen we dus nog even op moeten wachten.

Nieuwe generatie

Beide ploegen gaan voluit voor de bekerwinst. De laatste voor Ronaldo dateert van 2018, voor Messi moeten we terugkeren naar 2015. Hun kansen om de felbegeerde trofee mee naar huis te nemen, ligt echter lager dan in het verleden. Juventus speelt niet op het niveau van enkele jaren  terug en ook Barça is nog maar een schaduw van hun vroegere zelf.

De Italianen moeten hun ambities nu waarmaken zonder Ronaldo, maar kunnen rekenen op de vurige invaller Alvaro Morata. De 26-jarige Paulo Dybala kan van dit seizoen profiteren om een stap voorwaarts te zetten en Juventus naar de eindmeet te brengen. Aan de Catalaanse kant draagt de redder mogelijk de naam Ansu Fati. De 17 jaar jonge vleugelspeler brak de afgelopen maanden snelheidsrecords en zal pogen om Lionel Messi te ondersteunen in de tocht naar een zesde zege in de Champions League. Woensdag is het aan de nieuwe generatie om te schitteren in een wedstrijd op topniveau, die normaal een glansrol zou moeten hebben voor de grote namen.

Bekijk Juventus-FC Barcelona op woensdag 28 oktober vanaf 20u50 live op Proximus Sports 2, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top