Hoe de succesfilm 'Mean Girls' het leven van Lindsay Lohan helemaal veranderde

Vanavond kan je om 20u40 op VTM 3 'Mean Girls' bekijken. Lindsay Lohan speelt er de hoofdrol en brak dankzij deze prent volledig door in Hollywood, al was dat misschien een vergiftigd geschenk voor de actrice.

'Mean Girls' vertelt het verhaal van Cady Heron, vertolkt door Lohan, en zij wordt in haar nieuwe school opgenomen in de groep van de populairste meisjes. Cady woonde een jaar in Afrika en moet nieuwe vriendinnen vinden. Aanvankelijk verloopt dat dus goed, maar dan beginnen de problemen.

Cady wordt immers verliefd op de ex-vriend van Regina - de leidster van de groep - en dat zorgt voor de nodige drama. Cady beslist om zich nadien af te zetten tegen Regina.

Hollywood eist zijn tol

Lohan begon al op zeer jonge leeftijd met acteren. Ze was op haar twaalfde te zien in 'Parent Trap' en daardoor kreeg ze nadien een aantal rollen in enkele series en films. In 2004 zagen we de Amerikaanse actrice terug in 'Mean Girls', ze was toen 17 jaar. De film werd een groot succes en leverde wereldwijd ongeveer 125 miljoen euro op. Lohan kreeg volop lof voor haar acteerprestatie en een nieuwe ster leek geboren. Na deze film kreeg Lohan tal van rollen aangeboden en was ze te zien in onder meer 'Herbie Fully Loaded'.

De roem van Hollywood was echter (te) zwaar om dragen en al snel begonnen de uitspattingen het nieuws te halen. Ze werd verschillende keren gearresteerd voor rijden onder invloed, drugsgebruik en zelfs winkeldiefstal. Lohan ging talloze keren naar een afkickkliniek, maar ze leek in een vicieuze cirkel terecht te komen. Velen vreesden dat dit slecht ging aflopen...

Comeback via Dubai

De afgelopen jaren gaat het weer beter met het voormalige tieneridool. Ze verliet Hollywood en ging in Dubai wonen, waar de paparazzi haar niet op de hielen zaten. Het was dan ook een tijdje zeer stil rondom de actrice. Ze werkte in Dubai wel aan enkele projecten, zoals onder meer haar muziek.

Die rustperiode deed haar echter deugd en 2020 moest het jaar van de comeback worden. Het coronavirus gooide roet in het eten, maar uitstel is geen afstel. Op haar 34ste staat Lohan sterker dan ooit.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top