Veel Tamtam, weinig boem boem: nieuwe panelquiz van Jonas Van Geel geraakt niet van de grond

Films | Bij de start van het tv-seizoen probeert elke zender een aantal nieuwigheden in de markt te zetten. Sommige vallen daarbij uiterst goed in de smaak, terwijl andere na één seizoen alweer rijp zijn voor de slachtbank. De panelquiz 'Veel Tamtam' lijkt toch eerder tot de tweede categorie te behoren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Laten we beginnen met de pitch. 'Veel Tamtam' werd in de schijnwerpers gezet als "een geestige en meespeelbare panelquiz over vreemde woorden, nieuwe afkortingen, de betekenis van emoji’s en ook met vragen over handige communicatiegadgets en onhandige maar héérlijke communicatieblunders". Master of ceremony van dienst is Jonas Van Geel, terwijl het vaste panel bestaat uit de altijd rad van tong zijnde Jan Mulder, Herman Brusselmans, Lize Ferryn, Wouter Deprez en Barbara Sarafian. Elke week worden drie van deze teamkapiteins vergezeld van een andere BV, volgens een welbepaald thema: comedians, Olympiërs, et cetera.

Geen kijkcijferkanon

De pitch indachtig, lijkt het zo klaar als een klontje dat VTM er vooral op mikte om ook jongeren opnieuw aan het scherm te kluisteren door een generatie boomers hun woordenschat voor te schotelen. Alleen hebben jongeren genoeg alternatieven voorhanden die aantrekkelijker zijn dan een oldschool avondje voor de buis. Dat blijkt ook uit de kijkcijfers, want 'Veel Tamtam' haalt niet meer dan 250.000 kijklustigen. Toegegeven, de concurrentie op woensdagavond is niet mals met het bejubelde 'Andermans Zaken' en 'Pano' op Eén en Champions League-voetbal op VTM2, terwijl VIER op hetzelfde uur opnieuw uitpakt met succesformat 'De Slimste Mens ter Wereld'.

Maar ook de recensenten kunnen de nieuwe panelshow amper smaken. De teneur is dat het om de zoveelste variatie op een reeds versleten thema gaat, terwijl ook de BV's amper kunnen boeien. Het Nieuwsblad vat de essentie treffend samen: "'Veel Tamtam' voelt alsof je op een feestje als enige nuchter bent." En zeg nu zelf, dat is een gevoel dat je liefst wil vermijden!

'Veel Tamtam' is nog twee weken lang op woensdag omstreeks 21u50 te bekijken op VTM.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top