Atalanta Bergamo en Ajax Amsterdam spelen komende dinsdag tegen elkaar tijdens de tweede speeldag van de UEFA Champions League. De wedstrijd belooft in meer dan één opzicht interessant te worden.

In Groep D nemen de Italianen van Atalanta het op tegen de Amsterdammers van Ajax. Op de eerste speeldag blikte Atalanta het Deense FC Midtjylland onverwacht in met 4-0. Ajax daarentegen, verloor geheel onverwacht in eigen huis van Liverpool met 0-1.

Atalanta staat verrassend mee op kop in Groep D. Als de Italianen ook de confrontatie tegen Ajax winnen, kunnen ze een flinke kloof slaan tegenover de Amsterdammers. Ajax zal dan flink aan de bak moeten, uit in Liverpool of thuis tegen Atalanta, wil het nog doorstoten naar de volgende ronde van de Champions League.

Sterke elftallen

De neutrale voetballiefhebber wil goed voetbal zien en laat dat nu net de specialiteit zijn van Atalanta en Ajax. De Italianen keren dit seizoen terug naar de Champions League met dezelfde kern die vorig jaar de pannen van het dak speelde. Ze verklaarden bij het begin van deze Champions League-editie echter nog ambitieuzer te zijn dan vorig jaar.

Ajax, daarentegen, is heel wat van haar sterspelers kwijt. We zullen helaas niet meer kunnen genieten van De Jong, van de Beek en Ziyech… Maar met nieuwkomer Mohammed Kudus bewijst Ajax eens te meer dat het zich blijft richten op talentvolle jeugdspelers.

Goals, goals, goals?

Zullen we veel goals zien dinsdagavond? Wel, Atalanta Bergamo had vorig seizoen de beste aanval van de hele Serie A. Ze scoorden toen maar liefst 98 doelpunten in een competitie die erom bekendstaat zeer verdedigende ploegen te bevatten. Hun recente 4-0 overwinning tegen tegen FC Midtjylland toont aan dat ze ook in de Champions League nog niets aan hun scorend vermogen hebben ingeboet.

Ook Ajax scoort vlot. Zeer vlot. Dit weekend behaalde de Amsterdammers een historische 0-13 overwinning op het veld van VVV-Venlo. Nog nooit eerder werd zo’n score behaald in de Nederlandse eredivisie. De 19-jarige Lassina Traoré scoorde in die wedstrijd maar liefst vijf doelpunten en hij gaf drie assists…

Kortom: beide ploegen weten de weg naar het doel te vinden en dat kan wel eens vuurwerk geven!

Bekijk 'Atalanta - Ajax' dinsdag 27 oktober om 20u50 op 'Proximus Sports 4'.

Volg de volledige Champions League op Proximus Sports, beschikbaar in de Proximus Pickx All Sports Option.

De Proximus Pickx dienst biedt een nieuwe "interactieve" modus aan op zijn app (Android & iOS) en op het web. Dankzij deze nieuwe functie kunt u bij het bekijken van de verschillende wedstrijden de samenstelling van de teams ontdekken, de wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de wedstrijden tussen de twee clubs in één klik terugvinden. Maar bovenal kunt u met de interactieve videospeler de mooiste wedstrijdacties direct herbeleven, met behulp van het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm. Met deze nieuwe functies ervaar je de prestaties van je favoriete team als nergens anders.