Na 2 op 24 in de voorbije jaren smeren 1B-promovendi Club Brugge een dubbele nederlaag aan

Sport | Sinds de invoeren van 1A en 1B kon de promovendus uit 1B nog nooit winnen van Club Brugge; toch wel dé beste Belgische ploeg van de voorbije jaren. Enkel de buren van Cercle en de rivaal uit Deurne-Noord (R. Antwerp FC) konden bij hun debuutjaar in 1A een punt uit de brand slepen in de thuismatch. Maar voor het overige was het voornamelijk kommer en kwel... tot nu!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eerder dit seizoen ging Beerschot VA al met 0-1 winnen in Jan Breydel en zaterdag liet ook de andere promovendus de landskampioen puntenloos achter. OH Leuven won thuis met 2-1 van Club Brugge en zorgde zo voor een knappe zes op zes voor de promovendi uit 1B.

Sinds 2016 (het eerste jaar van de hervormingen) kon geen enkele stijger uit tweede klasse / 1B de drie punten pakken tegen Club Brugge. Met een schamele 2 op 24 en een doelsaldo van zeven gescoorde goals en 24 (!) tegengoals konden de promovendi meestal zelfs een vuist maken tegen de West-Vlaamse topclub. Antwerp hield Club op 2-2 in de eigen Bosuil en ook Cercle kon de blauwzwarte buren op 2-2 houden in de thuismatch. KV Mechelen kreeg bij hun rentree in 1B dan weer de grootste pandoering in eigen huis. Malinwa verloor met 0-5.

1B als basis

Wat ook opvallend is, is dat zowel Beerschot VA als OHL die sterke prestatie neer konden zetten met een elftal dat grotendeels (of volledig) uit spelers bestond die vorig jaar ook gewoon mee in 1B speelden. Beerschot won met 0-1 in Jan Breydel met 11 spelers die mee promoveerden; bij OHL stonden er zaterdag acht in de basis.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top