One day, one goal: Lionel Messi opent zijn rekening op magistrale wijze tegen Albacete

La Liga | Samen met Cristiano Ronaldo domineert Lionel Messi al meer dan een decennium het internationale topvoetbal. Iets meer dan 15 jaar geleden opende La Pulga zijn rekening met een lobje tegen Albacete. Het begin van een onnavolgbaar parcours.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De vraag over wie nu de beste voetballer aller tijden is, zorgt vaak voor hoogoplopende discussies. Was het de Brazilaanse dribbelkont Pelé of toch eerder de Argentijnse balvirtuoos Diego Maradona? Overtreft Cristiano Ronaldo alles en iedereen of is het dan toch dat kleine Argentijnse wonder genaamd Lionel Messi?

Voor de kleine Argentijn begint alles in het seizoen 2004-2005, wanneer hij zijn debuut bij FC Barcelona maakt onder de vleugels van Frank Rijkaard. In een team met sterren als Ronaldinho en Samuel Eto'o moet hij het in het begin vooral van invalbeurten hebben, maar al snel maakt hij zichzelf incontournable.

Ronaldinho en Messi rollen Albacete op

Op 1 mei 2005 staat op de 34ste speeldag van La Liga het duel Barcelona - Albacete op het menu. Na een wedstrijd eenrichtingsvoetbal brengt Eto'o Barça in de 66ste minuut op voorsprong. Wanneer de wedstrijd de absolute slotfase nadert, opteert Rijkaard ervoor om zijn jonge pupil Messi nog een invalbeurt te gunnen.

In de 87ste minuut komt La Pulga in het team ter vervanging van de doelpuntenmaker. Amper twee minuten later zet Ronaldinho met een magistrale actie en dito lobpass de kleine Argentijn die dan nog met het rugnummer 30 speelt alleen voor doel. Die lobt het leer enig mooi over Valbuena, maar ziet het doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Geen nood denkt het olijke duo. Nog eens twee minuten later zondert Ronnie Messi opnieuw af met een prachtig lobpasje. De Argentijn met de lange manen klaart opnieuw de klus met een lobje en deze keer telt het doelpunt wel. Messi heeft zijn eerste doelpunt voor Barcelona aangetekend. Het begin van een ware karrenvracht.

Kaap van 700 gerond

15 jaar later staat de teller van de ondertussen 6-voudige Gouden Bal reeds op 707 doelpunten. Daarmee prijkt hij voorlopig op de 7de plaats van topschutters aller tijden. De enige nog actieve voetballer die vaker het net liet trillen, is niemand minder dan eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo, wiens conto momenteel op 742 treffers staat.

Beide hebben wel nog enkele jaren voor de boeg, waarin ze het absolute record van Slavia Praag-boegbeeld Josef Bican (805 goals) zullen willen breken. Bovendien moet Leo nog maar 8 doelpunten maken om Pelé te onttronen met het meeste aantal goals voor hetzelfde team. En daarvoor heeft hij waarschijnlijk wel al wat tegenstanders in het achterhoofd, want slechts 9 teams zijn er tot nog toe in geslaagd om hem het scoren te beletten...

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top