Herpakt Westerlo zich in Deinze? Oost-Vlamingen al meer dan een jaar (bijna) ongenaakbaar in eigen huis

Sport | KVC Westerlo mocht vorig weekend voor het eerst in meer dan een maand nog eens een competitieduel afwerken. Maar dat werd meteen wel een kleine ontnuchtering. De Kempenaars waren niet in hun gewone doen en werden weggespeeld door een enthousiast Lommel SK. Dat er toch nog een puntje mee naar 't Kuipje genomen kon worden, moet een opsteker zijn met het oog op de volgende aartsmoeilijke opgave... een uitduel bij SK Deinze.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Oranjehemden zijn in het eigen Burgemeester Van De Wiele Stadion al sinds de start van het vorige seizoen (2019-2020) quasi ongenaakbaar. Vorig seizoen kon er geen enkele ploeg de drie punten meepakken op het veld van de latere kampioen en ook dit seizoen keerden RWDM en Lierse Kempenzonen al puntenloos huiswaarts na een bezoekje aan Deinze.

Enkel Union Sint-Gillis kon de ban breken. Zij wonnen eind augustus met 0-2 en zijn zo de enige ploeg die in meer dan een jaar tijd kon winnen bij de ambitieuze Oost-Vlamingen. Twee teams slaagden erin om Deinze op een draw te houden (SK Heist vorig jaar in de beker en Dessel Sport). In beide gevallen werd het 0-0.

Scoren = winnen

Maar als Deinze kon scoren, dan bleven de drie punten telkens wél thuis. Bovendien hield de defensie ook nog eens 10x van de 17 duels de nul achterin. Goed voor een sterke 58,8%. Afwachten of Westerlo (dat slechts twee van haar laatste zes uitduels won) het Oost-Vlaamse blok kan verschalken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top