De finaleweek komt dichterbij in 'The Masked Singer'

Films | Veel speurders hadden het al door: onder het masker van Zeemeermin zat niemand minder dan mede-oprichter van K3 Kathleen Aerts. Een emotionele hereniging met Karen Damen later gaat de wedstrijd onverbiddelijk verder. Wie moet het ware gelaat vanavond onthullen?

Door Proximus

Deel dit nieuws

De vijf resterende masked singers hebben nu maar één doel meer. Het is gedaan met de duels waarin ze per twee of drie tegen elkaar strijden: nu is het iedereen tegen iedereen. Met de finale in zicht willen ze koste wat het kost de face-off vermijden en zich zo niet bij de ontmaskerde rangen van Dina Tersago, Andy Peelman, Bart Tommelein, Sam Bettens en Kathleen Aerts voegen.
 
Die laatste moest vorige week haar masker uitdoen. Het ex-lid van K3 woont al enkele jaren in Zuid-Afrika, en had daarom nog maar weinig contact met haar K3-collega’s. Toch had Karen Damen haar stem meteen herkend en een groot deel van kijkend Vlaanderen volgde haar. Speciaal voor het programma was ze in het geniep naar België afgereisd. “Die terugkeer had wel wat voeten in de aarde”, vertelt Kathleen in Behind The Mask op VTM GO. “Vlak voor de opnames was ik zelfs niet zeker of ik wel in België zou geraken. Er waren geen vluchten, dus we hebben een repatriëringsvlucht moeten nemen die 20 uur heeft geduurd.”
 
Voor Aap, Duiker, Wolf, Suikerspin en Koningin gaat het ondertussen verder. Aan het begin van de show van vanavond, zingen ze zelfs een nummer samen: ‘One Way Or Another’ van One Direction. Daarna zingen de gemaskerde kandidaten nummers van Prince, 5 Seconds Of Summer, Loreen, Labrinth en Katy Perry.

Drie keer in de finaleweek
 
Bovenop de gebruikelijke show neemt de aflevering van vanavond de kijkers ook mee voor een blik achter de schermen. “We gaan backstage, een plek waar zelfs ik niet binnen mag”, zegt Niels Destadsbader. Of hij nu wel overal binnen mag, bijvoorbeeld op de plaats waar de zangers zich schuilhouden, is nog maar de vraag.
 
Nog enkele weken en we weten wie onder alle maskers zit. Maar in de finaleweek heb je niet één afspraak met de show, maar wel drie! Op 4 november vertellen de ontmaskerde zangers hoe ze alles ervaren hebben in ‘De Geheimen achter The Masked Singer’. Op 6 november is er de grote finale en op 7 november mogen de finalisten en de winnaar hun parcours toelichten in ‘The Masked Singer: The Day After’.
 
‘The Masked Singer’ is vanavond om 20u40 te bekijken op VTM.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top