Kan Real haar vormdip ombuigen tegen Messi en co?

Sport |

Speeldag zeven van La Liga staat dit weekend op het programma. Voor het eerst dit seizoen kijken aartsrivalen Real Madrid en FC Barcelona elkaar in de ogen. Beide ploegen zijn echter niet in topvorm en dus kunnen de ‘kleintjes’ van La Liga dit weekend goede zaken doen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zowel Real Madrid als FC Barcelona hebben punten laten liggen op speeldag 6 van La Liga. Madrid had al drie overwinningen op rij geboekt, maar de troepen van Zidane moesten zich daarvoor elke keer opvallend hard in het zweet werken. Het is dan ook niet verrassend dat Madrid woensdag verloor van Shakhtar Donetsk. De vraag rijst: verkeert Real in een vormdip of is er meer aan de hand?

Ernstige blessure”

Aartsvijand Barcelona, zelf een gewond dier na een eerste nederlaag, ontvangt Real Madrid zaterdag in Camp Nou. Selectieheer Koeman hoopt dat Messi als vanouds zal spelen en dat Antoine Griezmann eindelijk ontploft bij de blaugrana. Aan de overkant hoeven we voorlopig niet te rekenen op Eden Hazard bij de Galácticos. Hazards blessure zou volgens Madrid-coach Zidane “ernstiger” zijn dan gedacht. De slechtste prognoses spreken pas van een terugkeer midden november…

Januzaj scoort

Die andere grote klepper, Atlético Madrid, neemt het zaterdag op tegen Real Betis. Atlético zag zaterdag haar superspits Diego Costa uitvallen maar verwacht met de zopas overgenomen Luis Suarez alsnog sterk voor de dag te komen tegen de nummer zeven in La Liga. De troepen van Simeone verliezen deze wedstrijd maar beter niet want zij staan nog maar op plaats acht…

Leider Real Sociedad won vorige zaterdag nog van Betis en stond daarmee plots op kop van La Primera División. Onze Belgische goalgetter in Spaanse loondienst, Adnan Januzaj, kwam net uit blessure terug, stond vier minuten op het veld en prikte de 3 - 0 tegen de netten voor Sociedad. Of hij dit kunstje zondag tegen middenmoter Huesca opnieuw kan uitvoeren, is nog maar de vraag. Maar wil Sociedad op kop blijven, dan kunnen ze maar beter beschikken over een Januzaj in vorm.

Alavés, Valladolid en Levante moeten wakker worden. Deze drie ploegen kamperen in het kelder van het klassement en kunnen gouden zaken doen bij winst. Voornamelijk Valladolid en Alavés zullen dit weekend op het scherpst van de snee voetballen want beide kelderploegen nemen het komende zondag op tegen elkaar. Bij winst kan één van beide eindelijk naar boven beginnen kijken.
 

Het schema voor de zevende speeldag van La Primera División:

Vrijdag 23 oktober:
Elche - Valencia: vanaf 21.00 uur

Zaterdag 24 oktober:
Barcelona - Real Madrid: vanaf 16u00 op Eleven Sports 1
Osasuna - Athletic Bilbao: vanaf 18u30
Sevilla - Eibar: vanaf 18u30
Atlético Madrid - Betis: vanaf 21u op Eleven Sports 1

Zondag 25 oktober:
Valladolid - Alavés: vanaf 14u00
Cadiz - Villarreal: vanaf 16u00
Getafe - Granada: vanaf 18u30
Real Sociedad - Huesca: vanaf 21u00 op Eleven Sports 2

Maandag 26 oktober:
Levante - Celta de Vigo: vanaf 21u00

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top