Ons elftal van de Week speeldag 7

Sport | Dertien doelpunten in vier wedstrijden. Ook op speeldag 7 hadden de 1B-teams er duidelijk zin in! Seraing zorgde opnieuw voor een doelpuntenfestival en Westerlo moest voor het eerst dit seizoen een goal incasseren.

Club NXT is na zeven speeldagen nog steeds op zoek naar zijn eerste overwinning van het seizoen. In hun thuiswedstrijd moesten de jonge Bruggelingen tevreden zijn met een 1-1-gelijkspel. Blauw-Zwart kan wel trots zijn op hun prestatie. Club NXT voetbalde goed mee en verzamelde enkele goede kansen. Kort na de rust mocht Sagna alleen op doelman Dutoit af, maar die laatste hield zijn netten schoon. Daarna nam Deinze de wedstrijd in handen. De Brugse doelman stond alert te keepen, maar was na 70 minuten dan toch geklopt toen De Witte de 0-1 eenvoudig binnentikte. Club NXT verdiende meer, maar moest wachten tot de allerlaatste minuut. Van der Bremt kopte de 1-1 hard tegen de touwen en bezorgde zijn team het derde punt van het seizoen.

Westerlo kwam zaterdag voor het eerst in een maand tijd weer in actie. En de Kemphanen misten duidelijk wedstrijdritme. Pas na een halfuur kon Westerlo voor het eerst gevaarlijk zijn, maar het was wel meteen raak. Çiçek was goed gevolgd en trapte de 0-1 binnen. Daarvoor had Hendrickx nog een strafschop gemist aan de andere kant. Net voor de rust hingen de bordjes weer gelijk. Ugalde legde de bal mooi achter de verdediging en Zaroury werkte uitstekend af. Na de rust kwam Westerlo er maar moeilijk uit. De thuisploeg zette Özer goed aan het werk, maar de Westelse doelman moest geen wereldreddingen uit zijn mouw schudden. Voor Westerlo is het al het derde gelijkspel in vier wedstrijden.

Aan doelpunten geen gebrek in de wedstrijden van Seraing. De Luikenaars zorgden zondag op het veld van RWDM opnieuw voor spektakel. De Brusselaars kwamen na twintig minuten 2-0 voor, maar nog geen tien minuten later had Seraing de 2-2-gelijkmaker al tegen de touwen getrapt. Nog voor de rust was de situatie helemaal rechtgezet want Mikautadze zorgde met zijn tweede doelpunt van die middag voor de 2-3-ruststand. Ook Nicolas Rommens maakte net na de rust zijn tweede doelpunt. En met nog een halve wedstrijd te spelen kon RWDM met een man meer op zoek naar de overwinning. Maar ook met tien spelers toonde Seraing zich een gevaarlijk beestje. Met nog een half uur op de klok trokken de bezoekers snel naar voren en werkte Bernier de snelle counter goed af. Ditmaal had RWDM geen antwoord meer. Zo blijft Seraing de fiere leider in 1B.

Union moest zondagavond winnen op bezoek bij Lierse Kempenzonen om in het spoor te blijven van leider Seraing. De Brusselaars begonnen zeer aanvallend. Lierse werd gedwongen tot verdedigen. Toch was het wachten tot minuut twintig, wanneer Teuma de bal oppikte en vanop afstand mooi de 0-1 trapte voorbij doelman Brughmans. Een kwartier stond ook de 0-2 op het bord. Vanzeir werd het straatje ingestuurd en werkte beheerst af. Union bleef aanvallen maar de 0-3 wilde er niet in. De Lierse-doelman stond dan ook zeer attent te keepen. De zege Union Saint-Gilloise kwam nooit in gevaar en zo volgen de Brusselaars op één punt van Seraing in de stand.