Inmiddels 15 positieve Covid-19 gevallen bij RWDM: wat met match tegen Lierse Kempenzonen?

Sport | Het gaat van kwaad naar erger bij RWDM. Nadat de club voor het weekend al gewag maakte van enkele positieve Covid-19 tests is bij de laatste nieuwe reeks tests gebleken dat er al 15 mensen besmet zijn binnen de club.

Door Pickx

Deel dit nieuws

"Maandag kwamen extra positieve tests aan het licht bij zowel de spelers, staf, personeel als de vrijwilligers van de club. Dit brengt het aantal op 15 positieve tests binnen de club. Iedereen zit momenteel in quarantaine. Onze spelers en staf worden woensdag opnieuw getest", meldt de club via de officiële kanalen.

Afhankelijk van die testresultaten zal moeten blijken of de match van komende zaterdag tegen Lierse Kempenzonen door kan gaan of niet. De resultaten worden donderdag op de club verwacht. "We kunnen pas nadien communiceren omtrent de wedstrijd tegen Lierse Kempenzonen. Alvast onze excuses voor de korte tijdspanne om tickets te bemachtigen", besluit de club.

Uitstel?

Het is momenteel nog onduidelijk hoeveel spelers er positief hebben getest. Vanaf zeven coronabesmettingen kan een club vragen om de eerstvolgende wedstrijd uit te stellen. Eerder maakte KVC Westerlo ook al gebruik van die maatregel. De Kempenaars bleven uiteindelijk bijna een maand uit competitie.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top