Afgelopen woensdag liep de groepsfase van de Kayzr League af! De vier beste teams zijn bekend en zijn nu klaar om het tegen elkaar op te nemen in de eindstrijd.

Zeven lange weken waren nodig om uit te zoeken welke vier teams zich zouden kwalificeren voor de play-offs van de Counter Strike: Global Offensive-competitie. De laatste speeldag was op zijn zachtst gezegd in vele opzichten spannend. Terwijl Vexed Gaming al zeker was van de eerste plaats, moesten Exalty en FWRD winnen om een vijfde overwinning binnen te halen en hun positie veilig te stellen. Maar wat weinigen verder voor mogelijk achtten, gebeurde toch! In de strijd tussen Sector One, PRIZMV en Unique was het die laatste die voor de verrassing zorgde. Hoewel PRIZMV zijn wedstrijd met 16-0 won na de opgave van Game Fist, verpletterde Unique de leider met een score van 2-16. Het team kwam zo op plaats vier terecht en door de nederlaag van Sector One even later was Unique zeker van de laatste kwalificatieplaats.

De grote vraag is nu of “crush” en zijn teamgenoten hun stunt dinsdag zullen kunnen herhalen. Als seed 4 zullen ze het opnieuw moeten opnemen tegen Vexed Gaming. Terwijl de winnaars van de klassieke fase op de laatste dag waarschijnlijk gedemobiliseerd waren of wat berekeningen maakten, mag je er zeker van zijn dat zij de fakkel zullen willen dragen en een poging zullen doen om het grootste deel van de €4.000 prijzengeld te veroveren.

Maar vooraleer een van hen misschien wel een eindoverwinningskreet uitschreeuwt, zullen we ons met heel wat aandacht richten op de clash tussen de tweede, Exalty, en de derde, FWRD. Hoewel beide teams vijf overwinningen achter hun naam hebben staan, zijn het de FWRD-spelers die van start zullen gaan met een klein psychologisch voordeel na winst in het onderlinge duel (10-16) op speeldag drie. Na een rampzalig seizoen op de Legend Stage van het NumberOne-circuit (N1), krijgen ze de kans om uit hun as te herrijzen en om enkele cruciale punten te sprokkelen met oog op een ticket voor de grote NumberOne-finale in november. Ter herinnering, in samenwerking met Imperium en LouvardLeague brengt de Kayzr League ook een aantal punten terug naar de deelnemende teams binnen het N1-circuit. Op verval bij Exalty moet je alvast niet rekenen. Kwalificatie plus de Kayzr-titel blijft namelijk het doel.

© Imperium Esports

Deze eindsprint belooft spannend te worden. Op het spel staat een titel die meer dan ooit wordt betwist met teams die klaar staan om de strijd aan te gaan. De herfst belooft heet te worden op dit Frans-Beneluxe podium dat nog genoeg verrassingen voor ons in petto heeft.

De volledige kalender

Halve finales

20/10 – 19u: Vexed Gaming vs Unique
21/10 – 19u: Exalty vs FWRD

Finale

31/10 – 14u: Winnaar HF 1 vs Winnaar HF 2

Copyright afbeelding: Kayzr League