Na de nederlaag tegen Zwitsersland moeten de Red Flames, momenteel tweede in hun groep, koste wat het kost de zege over de streep trekken in de voorlaatste wedstrijd tegen Litouwen. Anders zouden ze hun kansen op kwalificatie voor het EK wel eens serieus kunnen hyptohekeren.
De ambitie van de Red Flames om deel te nemen aan het EK 2022 heeft twee weken geleden een flinke knauw gekregen. Na een nederlaag in en tegen Zwitserland (2-1) moesten ze de leidersplaats in groep H aan de Zwitsers laten. De Red Flames hebben één punt achterstand met nog twee duels voor de boeg.

Gevaar voor onderschatting

De volgende en voorlaatste wedstrijd voor de Flames vindt plaats in en tegen Litouwen op dinsdag 27 oktober om 17u. Bondscoach Ives Serneels riep 21 speelsters op voor het duel tegen de ploeg die in de heenwedstrijd met 6-0 werd opgerold. Bij de selectie zit met Jarne Teulings, de middenvelder van Anderlecht, een debutant. Daarnaast trainen zeven andere speelsters al sinds het begin van de stage mee met de groep. Die speelsters staan stand-by om eventuele blessures of coronabesmettingen op te vangen.

Op papier mag de rode lantaarn van de groep geen enkel probleem vormen. De Litouwse dames slaagden er zelfs nog niet in om een punt te pakken. Met slechts één doelpunt voor en 18 geïncasseerd lijkt Litouwen een vogel voor de kat. Toch waken de Flames best voor onderschatting. De mannelijke beloften hebben tegen Moldavië namelijk getoond waartoe dat kan leiden, door het onderspit te delven na twee keer de betere te zijn geweest van Duitsland.

Na de partij tegen Litouwen treffen de Red Flames op de laatste speeldag leider Zwitserland. Die match vindt op 1 december in België plaats. De negen groepwinnaars en de drie beste tweedes plaatsen zich automatisch voor het EK in Engeland. De overige tweedes dienen barrages af te werken. Het EK bij de vrouwen werd uitgesteld naar 2022 (6-31 juli) om de concurrentie met het EK bij de mannen, dat wegens de coronacrisis werd uitgesteld, te vermijden.

Volg Litouwen - België op dinsdag 27 oktober vanaf 17u40 live op Canvas.