Uitdunnen in 'Boer zkt Vrouw', aflevering 8

‘Boer zkt Vrouw: Home Sweet Home’ is acht afleveringen oud, dus er kunnen al eens harde keuzes gemaakt worden. De peren, de haren van een pony, de kandidaten: alles moet uitgedund worden.

Boer Dries kreeg in de vorige aflevering onder zijn vijs van de vrouwen. Hij voelt aan dat het mer vier niet verder kan. “Ik wil er gewoon twee. Het is tijd dat het keuzemoment er komt.” Ook David heeft nog vier vrouwen in huis, maar lijkt dat minder erg te vinden. Hij geniet vooral van hoe ze zijn keuken opruimen. “Mocht ik vier mannen in huis hebben, ik zou daar ook van profiteren”, begrijpt Murielle.
 
Frits heeft zijn selectie al tot twee vrouwen beperkt. Hij wil hen nu overtuigen van zijn stoerdere kant, dus rijdt hij een paar rondjes met de crossmotor. “Dat zijn jongens he, die willen zich uitsloven”, is de reactie. Wanneer Hanne even op de motor kruipt, doet dat wel iets met Frits.
 
David mag dan genieten van vier vrouwen in huis, de kandidates zitten te wachten op de komst van An Lemmens om de keuze af te dwingen. “Het gevoel tegenover David is even op pauze gezet”, klinkt het. Hij kiest uiteindelijk voor Sarah en Rebecca. Misschien wat tegen de verwachtingen in, want Murielle en Marie vlogen er van in het begin nog het meeste in.

De schaar erin
 
Tristan stelt zich meer open en met een cocktail voor de neus, snijdt hij een paar intense onderwerpen aan, van uit de kast komen tot trouwen. De sfeer neemt weer een komische wending wanneer Tristan zegt: “Dat is er patat op.” Nederlander Lucas weet niet wat er gebeurt. “Wat, friet dan?”Bart geeft zijn dames een schaar zodat ze de frou van een pony kunnen bijknippen, en ze nemen de gelegenheid om ook zijn kapsel onder handen te nemen. Net wanneer de boer kortgeknipt is, komt Dina langs. Lotte en Dagmar willen eerst eens met haar spreken. Aan het gezicht van de boer te zien, ziet hij de bui al hangen. Al wekenlang krijgt hij van de twee dames de opmerking dat hij meer naar Céline neigt. Ze stappen zelf uit het programma.
 
 “We merken dat er iets is naar Céline toe, en we willen dat ruimte geven om te groeien”, leggen ze uit. “Om het te kunnen laten werken voor hen, moeten wij naar huis gaan.” “We gaan het samen nog wat uitzoeken, maar ik heb het gevoel dat er iets moois kan groeien”, zegt Bart, die toegeeft dat hij van in het begin iets voelde voor Céline. “Ik twijfel er eigenlijk niet aan.”


Wespen wuiven

Zo makkelijk was de keuze bij Bart, en zo moeilijk was het voor Tristan om een van de drie mannen naar huis te sturen. Wanneer hij een naam moet noemen, barst hij in tranen uit. Ook de mannen krijgen het moeilijk. Uiteindelijk stuurt hij Roy naar huis, die Tristan al wat langer kende en in het begin zelfs een favorietenrol had. Dina wil nog wat vragen stellen, maar voor Tristan is dat niet nodig. “Dina, stop ermee. Het is goed zo.”
 
Lucas en Steffe blijven dus over, en zij mogen van de B&B verhuizen naar het appartement van Tristan. Daar maakt Vlaanderen voor het eerst kennis met een nieuwe hype: wespen wuiven.
 
Dries krijgt zijn langverwachte kans om twee vrouwen naar huis te sturen, maar Eva onderbreekt hem en kiest er zelf voor om naar huis te gaan. “Dat beïnvloedt mijn keuze niet”, zegt hij meteen. Celine kan voor hem misschien de vrouw van zijn leven zijn, Melissa zou de ware kunnen zijn.
 
Veerle hadden we deze aflevering nog niet gezien. Zij wordt aan het einde plots gewekt, want zij moet een veulen op de wereld brengen. Haar twee mannen proberen te helpen, maar staan vooral versteld van de manier waarop Veerle en haar vader het aanpakken.

Films

Bekijk alles
Top