Club Brugge maakt zich op voor belangrijk tweeluik tegen Borussia Dortmund

Sport | Speeldag drie in de Champions League houdt het thuisduel van Club Brugge tegen Borussia Dortmund in. De Bruggelingen staan samen met Lazio op kop in groep F, maar daar wil Dortmund uiteraard verandering in brengen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Net als vorig seizoen laat Club Brugge mooie dingen zien op het Europese kampioenenbal. Na twee speeldagen staat blauw-zwart mede op kop met vier punten, na een zege op de openingsspeeldag bij Zenit en een gelijkspel in eigen huis tegen Lazio. Op deze manier probeert Club Brugge de optie op Europees overwinteren te lichten. In die zoektocht volgt er nu een tweeluik tegen Dortmund, dat eerst naar Brugge trekt en op speeldag vier de West-Vlamingen mag ontvangen.

Brugge wil geen Genks Haaland-scenario

De clash tegen Dortmund houdt er ook eentje in met enkele landgenoten, niet in het minst met Thomas Meunier. De ex-Bruggeling mocht vorig jaar al in het shirt van PSG zijn oude ploeg bekampen, deze keer zal hij dat in het geel-zwarte shirt van Borussia doen. Naast hem zitten ook nog Rode Duivels Axel Witsel en Thorgan Hazard in de Duitse kern.

Wie ook zo terugkeert naar België, is Erling Haaland. Het Noorse fenomeen maakte vorig seizoen nog gehakt van Racing Genk in de Champions League, toen nog in het shirt van Red Bull Salzburg. In Genk legde hij er drie in het mandje, in Oostenrijk was hij goed voor één treffer.

Om het aanvallend geweld van Dortmund een halt toe te roepen, zal Brugge moeten rekenen op zijn collectief. In doel bewijst Simon Mignolet geregeld zijn nodige klasse, ook tegen Lazio in de vorige CL-partij. Maar de sleutel zou wel eens op het middenveld kunnen liggen, waar Hans Vanaken en Ruud Vormer in de ruimtes moeten duiken. Het zal net aan Witsel liggen om die ruimtes beperkt te houden.

Real en Inter op zoek naar zege

Dé clash van speeldag drie in de Champions League wordt ongetwijfeld de partij tussen Real Madrid en Inter. Real, met Thibaut Courtois en Eden Hazard, kende een slechte start met een thuisverlies tegen Shakhtar Donetsk en een in extremis 2-2 gelijkspel tegen Borussia Mönchengladbach. Maar ook het Inter van Romelu Lukaku raakte nog niet echt uit de startblokken. Zowel tegen Gladbach als Shakhtar werd er gelijk gespeeld.

Voorts serveert het Europese kampioenenbal ook nog het attractief duel tussen Atalanta en Liverpool, twee teams die gekend staan om hun aanvallend voetbal. Tegen Ajax leek Atalanta op weg naar een verliespartij, maar de Italianen wisten een 0-2 achterstand nog om te buigen tot een 2-2 gelijkspel. Benieuwd wie onder meer Josip Ilicic, Duvan Zapata en Luis Muriel zullen afstoppen, nu Virgil Van Dijk een tijdje in de lappenmand ligt.

Het speelschema voor speeldag drie in de Champions League

Dinsdag 03/11
Lokomotiv Moskou – Atlético Madrid (vanaf 18u45 op Proximus Sports 2)
Shakthar Donetsk – Borussia Mönchengladbach (vanaf 18u45 op Proximus Sports 3)
Multi Live vanaf 20u15 op Proximus Sports 1
Real – Inter (vanaf 20u50 op Proximus Sports 2)
Atalanta – Liverpool (vanaf 20u50 op Proximus Sports 3)
Manchester City – Olympiakos (vanaf 20u50 op Proximus Sports 4)
Porto – Marseille (vanaf 20u50 op Proximus Sports 5)
RB Salzburg – Bayern München (vanaf 20u50 op Proximus Sports 6)
FC Midtjylland – Ajax (vanaf 20u50 op Proximus Sports 7)

Woensdag 04/11
Zenit Sint-Petersburg – Lazio (vanaf 18u45 op Proximus Sports 2)
Istanboel Basaksehir – Manchester United (vanaf 18u45 op Proximus Sports 3)
Multi Live vanaf 20u15 op Proximus Sports 1
Club Brugge – Borussia Dortmund (vanaf 20u50 op Proximus Sports 2)
RB Leipzig – PSG (vanaf 20u50 op Proximus Sports 3)
Chelsea – Rennes (vanaf 20u50 op Proximus Sports 4)
FC Barcelona – Dinamo Kiev (vanaf 20u50 op Proximus Sports 5)
Ferencvaros – Juventus (vanaf 20u50 op Proximus Sports 6)
Sevilla FC – Krasnodar (vanaf 20u50 op Proximus Sports 7)

Volg alles van de Champions League via Proximus Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top