Country Finals : Sector One is de grote kampioen!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na 4 weken competitie vond gisterenavond de grote finale van de Country Finals plaats! We volgden voor jullie de ontknoping live in de studio.

17u30, een drukste van jewelste in de gangen van het Proximus Media House. Binnen 10 minuten starten twee lives en de grote finale van de Country Finals 2020. De spelers zijn fysiek dan wel niet aanwezig door de coronacrisis, maar de spanning is er wel te voelen. De casters zijn nog druk in de weer. Sommigen bekijken nog een laatste keer hun nota’s, anderen ontspannen nog 10 minuutjes voor de start van wat een gesloten BO5 lijkt te worden. Iedereen gaat er op zijn manier mee om. Nog snel even de pronostieken aan de medewerkers vragen en dan zijn we er helemaal klaar voor. De begingeneriek loopt, de show kan beginnen.

KVM Esports trekt vol zelfvertrouwen het laken naar zich toe en wint het eerste deel. KVM zet meteen de toon en zorgt voor een mooi begin van de wedstrijd. Duimelot zet ook een ijzersterke prestatie neer op zijn Bard en twijfelt niet om zijn twee carrys in een dominante positie te plaatsen. Missie geslaagd, want de score op het einde van de wedstrijd van Sumi liegt er niet om, 10/0/9.

Na een pauze van 15 minuten gaat de tweede run van start en Sector One staat er opnieuw. Dat is wel het minste wat we kunnen zeggen. Deze keer willen zij het tempo bepalen en dat doen ze ook. De versnelling van de vossen vanaf het begin van de partij maakt dit meteen duidelijk.

Na een bewogen start en na een doelgerichtere aanpak, weet Sector One het voordeel voor de rest van de partij te bewaren. Knappe prestatie van Practice ook, die in zijn eentje de helft van de volledige schade aan KVM achter zijn naam mag schrijven. Punt erbij voor Sector One, eentje voor beide ploegen nu.

En Practice lijkt niet van plan om te stoppen, want de ADC van Sector One blijft dominant in de lane, maar niet onbewust. KVM slaagt erin om kills te recupereren en zo wordt de kloof van golds beetje bij beetje groter.

Sector One heeft het goed begrepen. Ze moeten het anders aanpakken. Hun midlaner, Night, wordt naar het midden van de opstelling geschoven met een champion waarmee hij bekend staat: Azir. De tactiek loont, Dibu dreigt van alle kanten en wanneer er een kill is, vinden we hem plots terug in de topside om de restanten van Robba te recupereren, terwijl de botlane een kill realiseert terwijl die verankerd is. Eerlijk gezegd weten we niet goed wat te denken.

Beide teams proberen hun tempo op te leggen, maar het is Sector One die de overwinning binnenhaalt. 2-1 in het voordeel van de vossen.

In het derde deel lijkt Sector One het laken meteen naar zich toe te trekken. Na een kill in de botside wordt de drake opnieuw genomen. Sector One dicteert de partij.

De curve gold toont hoe moeilijk het is om de rug te rechten wanneer Sector One domineert.

Zoals je hierboven kan zien, speelt Sector One een vlekkeloze partij. Ze maken gebruik van hun voorsprong om een eventuele remontada van KVM in de kiem te smoren. De vossen halen de zege binnen na 25 minuten eenrichtingsverkeer.

Sector One domineerde de 2 splits en hun play-off en kroont zich zo tot de grote kampioen van de Country Finals. Het team neemt de prijzenpot van 5000 euro mee naar huis en bevestigt hun dominantie in het circuit.

Bedankt om de competitie te volgen. We zien elkaar graag terug aan het begin van de Spring Split voor een nieuw nationaal kampioenschap. Zoals gewoonlijk vind je alle info over de competitie op Pickx.be en Pickx Live!

Copyright afbeelding : lolesportsbe

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top