Deze oorwurmen werden bijna door iemand anders ingezongen

In de zoektocht naar een absolute topschijf wordt er veel heen en weer gesjacherd met nummers die topsterren al dan niet door hun neus geboord zagen worden. Zo blijkt Britney Spears al ettelijke hitnoteringen te hebben afgewezen, terwijl Rihanna dan weer profiteerde van de blunders van anderen. Een overzicht.

1) De foute keuzes van Britney Spears

Dat Britney Spears niet altijd de juiste keuzes maakt in het leven is algemeen geweten, maar ook op muzikaal gebied heeft ze er enkele ongelukkige keuzes opzitten. Denken we in de eerste plaats maar aan 'Telephone', de hit van Lady Gaga en Beyoncé. Die was namelijk door Lady Gaga oorspronkelijk voor La Spears geschreven, maar die zag het na het opnemen van een demoversie niet zitten. En dus scoorde Lady Gaga er maar zelf een monsterhit mee.

Het was trouwens niet voor het eerst dat Britney een kemel schoot, want ook 'Umbrella' van Rihanna liet ze aan zich voorbijgaan. Wel pikte ze dan zelf weer haar doorbraakhit 'Hit Me Baby One More Time' weg voor de neus van TLC en was ze ook dankbaar toen Kylie Minogue vriendelijk bedankte voor 'Toxic'.

2) Rihanna gaat aan de haal met andermans werk

Naast 'Umbrella' scoorde Rihanna ook een wereldhit met 'Disturbia', een nummer dat oorspronkelijk geschreven werd voor ... haar ex Chris Brown. Laat ons zeggen dat Rihanna zowel op persoonlijk als op muzikaal vlak duidelijk de juiste keuze heeft gemaakt! Ook 'We Found Love' was oorspronkelijk niet voor RiRi bedoeld, maar toen Calvin Harris op tournee trok met de Barbadiaanse zangeres zag hij snel in dat hij Leona Lewis maar best kon inruilen voor haar. Toch beweert Lewis nog altijd dat haar versie beter was...

3) Don't Cha, Paris?

De doorbraakhit van de Pussycat Dolls, 'Don't Cha', was eigenlijk oorspronkelijk bestemd voor niemand minder dan Paris Hilton. De societyster probeerde dan maar met singles als 'Stars are Blind' de hitparades te bestormen. Iets wat ze misschien beter niet had gedaan...

4) Pharrell is Happy

Pharrell Williams zal maar al te blij zijn dat CeeLo Green destijds vriendelijk bedankte voor 'Happy'. De zomerhit van 2013 pakt alvast niemand hem nog af.

5) Gotye zonder Kimbra?

Voor de Belgische inslag moeten we naar de successchijf 'Somebody that I Used to Know' van Gotye ft. Kimbra. De Belgisch-Australische singer-songwriter had eerst zijn zinnen gezet op een naar eigen zeggen "high-profile Australische zangeres". Toen die vriendelijk bedankte, opteerde hij zelfs eerst voor zijn vriendin Tash Parker. Toen dat echter ook niet leek te lukken, koos hij maar voor de versie met Kimbra. Met succes.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top