De Clasico van de zoektocht: zowel Barcelona als Real speuren nog naar de topvorm

Sport | Ondanks de extra rust hebben zowel uittredend landskampioen Real Madrid als eeuwige rivaal FC Barcelona dit seizoen nog niet de topvorm te pakken. Afgelopen weekend liepen beide teams hun eerste seizoensnederlaag op, waardoor noch Koeman noch Zidane vol vertrouwen naar El Clásico uitkijkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na zes speeldagen in de Primera Division zoeken zowel Real Madrid (5 competitiewedstrijden op de teller), als FC Barcelona (nog maar 4 competitiematchen afgewerkt) nog naar de juiste vorm. Voor de Catalanen is dat nog enigszins begrijpelijk, aangezien ze na de historische blamage tegen Bayern München (2-8) volop timmeren aan een nieuw elftal. Bij Real Madrid lijkt Thibaut Courtois niet meer alle defensieve problemen te kunnen maskeren, terwijl ook Karim Benzema's motor nog niet is aangeslagen. Het resultaat: voor het eerst sinds lang trekken beide ploegen met dichtgeknepen billen richting de Clasico.

Blamage tegen Cadiz

45 minuten lang van het kastje naar de muur gespeeld worden door een promovendus. Het is Real Madrid nog niet te vaak overkomen, maar zaterdag werden de troepen van Zinédine Zidane op alle vlakken overtroefd door Cadiz. De Franse coach greep aan de rust in met maar liefst vier wissels, maar ook in de tweede helft kwamen De Koninklijke niet tot scoren.

De eerste seizoensnederlaag smaakte vooral omwille van de manier waarop bitter. "Cadiz speelde met meer enthousiasme", probeerde Zidane de vinger op de wonde te leggen. Thibaut Courtois, die zich de voorbije wedstrijden ook al diende te onderscheiden met fenomenale parades, nam geen blad voor de mond. "De tegenstander was beter dan wij in vrijwel elk aspect", klonk het resoluut.

Een wake-upcall voor Los Blancos die vorig seizoen de titel ook al niet met sprankelend voetbal wisten te pakken. Toen maskeerden een ijzersterke Courtois (18 clean sheets en amper 20 tegendoelpunten in 34 wedstrijden) en Karim Benzema (21 goals en 8 assists in 37 wedstrijden) nog veel. Maar voorlopig vond de Fransman nog maar 1 keer de weg naar doel, waardoor Zidane zowel defensief als offensief zal moeten sleutelen.

Lof voor Koeman maakt plaats voor realiteitszin

Bij Barça was het in de transferperiode grote schoonmaak: Luis Suarez, Ivan Rakitic, Arturo Vidal en co werden bij het huisvuil gezet, terwijl er op inkomend vlak niet echt grote transfers werden gerealiseerd. Toen de storm rond het potentiële vertrek van halfgod Lionel Messi enigszins was neergedwarreld, luidden commentatoren na de eerste bemoedigende resultaten van de Blaugrana reeds de loftrompet.

Na het 1-1 gelijkspel tegen FC Sevilla en de 1-0 verliespartij tegen de kuitenbijters van Getafe is de oorspronkelijke lofzang ingehaald door een portie realiteitszin. Ronald Koeman heeft nog veel werk om van zijn team opnieuw een echte topploeg te maken. Misschien wel het ultieme toonbeeld van de immense opdracht waar de Nederlander voor staat, is het mistroostige spel van Antoine Griezmann. Tegen Getafe mocht hij het voor het eerst als puntaanvaller proberen, maar sinds zijn komst naar Barcelona is de Franse superster nog maar een schim van zichzelf. En dus liggen er kansen voor de jonge buitenspelers Trinçao en Pedri, al lijkt het vooral hopen dat Ansu Fati dit seizoen volledig tot onbolstering komt.

De Clasisco tussen FC Barcelona en Real Madrid is op zaterdag 24 oktober vanaf 16u te bekijken op Eleven Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.


Het volledige programma van de zevende speeldag in La Liga:
Zaterdag:

  • Barcelona - Real Madrid om 16u op Eleven Sports 1
  • Atlético Madrid - Betis om 21u op Eleven Sports 1
Zondag:
  • Sociedad - Huesca om 21u op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top