Deze acteurs en actrices gooiden het helemaal over een andere boeg

Films | Het leven van een acteur is niet altijd rozengeur en maneschijn. Of ze nu vermoeid, gedegouteerd of gewoon op zoek zijn naar iets nieuws, schermgezichten durven al eens een nieuwe carrière starten. Proximus Pickx lijst vijf acteurs en actrices op die de camera’s lieten voor wat ze zijn om andere stappen te zetten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Patrick Dempsey

Miljoenen fans bleven met een gebroken hart achter toen de acteur die Dr. Derek Shepherd portretteerde in ‘Grey’s Anatomy’ in 2015 besloot om te stoppen na elf seizoenen. Sindsdien heeft de acteur afscheid genomen van Hollywood. Sinds zijn vertrek maakte hij wel nog zijn opwachting in enkele producties, maar hij spendeert het grootste deel van zijn tijd aan zijn passie voor motorsport. Dempsey nam intussen al vier keer deel aan de 24 uur van Le Mans, een van de meest prestigieuze races ter wereld.

Arnold Schwarzenegger

Het leven van Arnold Schwarzenegger is goed gevuld. Of moeten we zeggen: levens, want de man heeft in zijn jaren op aarde genoeg bereikt om meerdere levenswandels te vullen. Hij werd in de cinemazalen bekend bij het grote publiek, maar begon als tiener al met bodybuilding. Zijn uitzonderlijke lichaamsbouw opende de deuren van Hollywood en in de jaren 80 werd hij een van de grootste actiehelden van het witte doek. Met films als ‘Terminator’ reeg hij de kassuccessen aaneen, maar toch begon zijn carrière vanaf de jaren 2000 geleidelijk af te nemen. In 2003 nam hij op 56-jarige leeftijd een nieuwe stap door gouverneur van Californië te worden. Twee ambtstermijnen later besloot hij terug te keren naar Hollywood in 2011, maar hij bleef zich altijd inzetten voor onder andere het milieu.

Hayden Christensen

De Canadees-Amerikaanse 39-jarige acteur begon zijn carrière al op 12-jarige leeftijd, maar het was zijn rol als Anakin Skywalker in de ‘Star Wars’-saga tussen 2002 en 2005 die hem naar het sterrendom katapulteerde. Toen de blockbuster ‘Jumper’, waarvan hij de headliner was, in 2008 niet het gehoopte succes was, bracht dat zijn carrière in gevaar. Intussen heeft Christensen de ratrace van Hollywood achter zich gelaten en concentreert hij zich op zijn boerderij in Ontario, waar hij zich ontfermt over zijn vee, gewassen en landbouwmachines. In 2013 lanceerde hij ook zijn eigen kledinglijn voor mannen, allemaal geïnspireerd door de landbouw.

Lisa en Louise Burns

Eens gezien, nooit meer vergeten. Met hun blauwe jurkjes, doorschijnende huid en beklemmende blik was de Burns-tweeling de kwelduivel van Danny (en met hem veel toeschouwers) in ‘The Shining', de horrorklassieker van Stanley Kubrick uit 1980. Toen waren de zusjes twaalf jaar oud. Nu ze 52 zijn, hebben ze de filmindustrie al lang verlaten. Louise werd microbioloog, terwijl zus Lisa een diploma behaalde in de literatuur.

Brigitte Bardot

Het ware icoon uit de jaren 50 en 60 was de muze van de grootste artiesten van haar tijdperk. Als sekssymbool en voorvechter van de emancipatie van vrouwen en de seksuele vrijheid heeft ze meer dan 45 films en 70 liedjes op haar palmares staan. In 1973 zette ze echter een punt achter haar acteercarrière om zich volledig te storten op de strijd voor dierenrechten, onder andere met de oprichting van de Brigitte Bardot Foundation in 1986.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top