Zet het weekend in met deze kijktips

Hoera, het is weekend! Dat betekent ook dat je de tv-avonden voor deze wekelijkse pauze kan voorbereiden. Zoals elke week selecteert Proximus Pickx voor jou drie programma’s die dit weekend zeker het bekijken waard zijn.

Vrijdag: The Trial of the Chicago 7 (Netflix)

Voor de fans van het gelauwerde 'When They See Us' pakt Aaron Sorkin met 'The Trial of the Chicago 7' uit met een hartverscheurend, waargebeurd rechtbankdrama. De scenarist/regisseur heeft met onder meer 'The West Wing' en 'The Social Network' al heel wat op zijn actief, maar dit verhaal over een vreedzaam protest tegen de Vietnamoorlog dat eind de jaren '60 ontaardt in een gewelddadige aanvaring met de politie lag eigenlijk al sinds 2007 op de plank. Na de schrijversstaking een jaar later verdween het voor onbepaalde tijd ergens in een lade om nu opnieuw bovengehaald te worden. Een betere timing is moeilijk te bedenken met de Black Lives Matters-beweging en talloze burgerprotesten die de Verenigde Staten op hun grondvesten doen daveren. Bovendien kan Sorkin uitpakken met een topcast, met onder meer Eddie Redmayne, Joseph Gordon-Levitt en Sacha Baron Cohen (voor de verandering eens in een serieuze rol).

'The Trial of the Chicago 7' is vanaf 16 oktober te bekijken op Netflix.

Zaterdag: The Girl in the Spider's Web (VIER)

Het langverwachte vervolg op David Finchers 'The Girl with the Dragon Tattoo'. In deze verfilming van het vierde, controversiële boek van de bejubelde Millenium-trilogie neemt Lisbeth Salander (vertolkt door Claire Foy) het opnieuw op tegen de misdaad. Deze keer probeert een mysterieus collectief dat bekend staat als 'the spiders' een programma dat toegang heeft tot de nucleaire codes in hun bezit te krijgen. Salander doet opnieuw een beroep op Mikael Blomkvist om de plot te ontwarren en stuit daarbij op oude bekenden...

'The Girl in the Spider's Web' is op zaterdag 17 oktober om 20u20 te bekijken op VIER.

Zondag: Girl (Proximus VOD)

Misschien wel de beste Vlaamse film van de laatste jaren. Met 'Girl' veroverde regisseur Lukas Dhont in 2018 zowel de Vlaamse als de internationale filmwereld en werd hij net niet overspoeld met prijzen. Op het prestigieuze filmfestival van Cannes sleepte 'Girl' vier prijzen in de wacht, waaronder de Caméra d'Or voor beste debuut. De pitch dan: 'Girl' draait om de 15-jarige Lara die een droom koestert om later professioneel ballerina te worden. Er is echter één groot probleem: hoewel ze zich een meisje voelt, werd ze geboren in een jongenslichaam. Victor Polster betovert in de rol van zijn leven als een puber die niet alleen fysiek maar ook mentaal zwaar te lijden heeft onder de make-over. DE film om het transgenderthema van naderbij te leren kennen!

'Girl' is beschikbaar in de VOD-catalogus van Proximus Pickx.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles

Top