De perfecte televisiemaffioso: Robert De Niro

Vrijdagavond kan je op VTM3 omstreeks 20u40 genieten van het betere maffiawerk van Robert De Niro in de film 'Malavita'. Nadat de maffiafamilie van Fred Manzoni (gespeeld door De Niro) enkele gangsters verraden heeft, moet de familie onderduiken. In een Normandisch stadje probeert de familie een normaler leven te leiden, maar daar slagen ze niet altijd in. Wij gingen even op zoek naar enkele spraakmakende maffiose rollen die De Niro in zijn carrière reeds vertolkte. 

‘Goodfellas’

Robert De Niro speelde niet alleen een maffiabendelid in Malavita. Ook in heel wat andere films vertolkte hij de rol van een maffiose gangster. In de door Martin Scorsese geregisseerde film ‘Goodfellas’ speelt De Niro Jimmy Conway. Conway neemt een jongere gangster onder zijn hoede en verdient bakken geld. Uiteindelijk heeft Conway ook naast de maffia nog heel wat zaakjes lopen die geld opleveren, en dat zorgt voor wat onenigheid binnen de harde maffiawereld. Opmerkelijk weetje, ‘Goodfellas’ was lang recordhouder als film waarin het woord ‘fuckvaakst gebruikt werd. 

The Godfather II

In de prestigieuze en wereldwijd gekende films van The Godfather kon De Niro in de tweede film van de reeks een rol verzilveren. Hij speelde de jonge Don Vito Corleone, die de vader is van Michael Corleone. Michael is de baas van een Italiaanse maffiafamilie. Vito’s leven als eenvoudige kruidenier raakt in een stroomversnelling wanneer maffiose praktijken de overhand nemen en hij terechtkomt in een van ’s werelds grootste maffianetwerken- en families.  

Later was De Niro ook nog onder andere te zien als de gestresseerde maffiabaas die in ‘Analyze This’ op bezoek moest gaan bij een psychiater. In 2019 speelde hij opnieuw onder regie van Martin Scorsese in 'The Irishman', waarin De Niro 'Frank Sheeran' speelt. Sheeran was lid van een maffiabende en kijkt gedurende de film terug op zijn leven en de verschillende gebeurtenissen in zijn carrière als lid van een maffiabende.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?