Country Finals: einde verhaal voor RSCA

Door Proximus

Deel dit nieuws

In de tweede wedstrijd van de Country Finals toonde Aethra zijn dominantie ten opzichte van de Anderlecht-spelers, die een gebrek aan realisme toonden in hun wedstrijduitvoering. Met een score van 3-0 vliegen de Aethra’s nu richting de halve finale op vrijdag om Sector One onder ogen te komen en te proberen een plaats in de grote finale te bemachtigen!

Afgelopen maandag ging de tweede confrontatie van Round 1 van de Country Finals van de Belgian League 2020 door. De wedstrijd tussen seed 3 en seed 4 van de Summer Split-play-offs zag Aethra Esports en de esportsafdeling van RSCA strijden om een plaats in de halve finale. Het duurde dertig minuten om de gameserver te vinden, maar de spelers konden uiteindelijk dan toch aan de wedstrijd beginnen.

Het eerste spel ging van start en de spelers monsterden het niveau van de tegenstander. Aethra gaf de eerste kill weg door een schermutseling te proberen forceren op jungler AND Findus. Deze laatste vond zijn toevlucht onder de tower van zijn botlane. Ondanks de bewegingen van vier vijandelijke spelers kon hij ontsnappen. Het geluk leek aan zijn kant te staan in het begin van het spel, maar dat bleef helaas niet duren. Tijdens dit spel had elk team blijkbaar zijn eigen kant gekozen. Aethra nam zonder enige moeite alle drakes en maakte hiervan gebruik om zoveel mogelijk Anderlecht-spelers uit te schakelen.

Van hun kant leken de mauves de rift heralds te waarderen, die ze twee keer opeisten. Ondanks hun op teamfight georiënteerde samenstelling slaagden de collega’s van AND Taz er niet in hun plan uit te voeren. Bij een poging op Nashor rende ATR Goksi het hol van de Nashor binnen en realiseerde hij een mooie steal. De Aethra’s hadden op dat moment een te grote voorsprong uitgebouwd. Ze eindigden de eerste wedstrijd met een push op mid en bijna 9.000 goud voorsprong.

Eén punt verwijderd van match point wisten de Aethra’s dat ze hard moesten toeslaan om te voorkomen dat hun tegenstanders zouden rechtkrabbelen. En ATR Bardo, de support van Aethra, had dat goed begrepen. Met zijn Pyke liet de Nederlandse speler zien waartoe hij in staat is door zijn ritme onderaan de map op te leggen. Zijn dreigende aanwezigheid zorgde ook voor de nodige druk bij ATR Mikkel en hij maakte de laning van zijn tegenstander eenvoudigweg onmogelijk. Met zijn Irelia zorgde de speler voor een prestatie die het vermelden waard is.

Ondanks een geweldige prestatie van ADC AND Saitam met Swain, hadden de Aethra een voorsprong van 5.000 goud in de 18de minuut. Tien minuten later werd de kloof verdubbeld en was Anderlecht los zand. De teamfights waren onsamenhangend en dat tegen een Irelia die profiteerde van de grote voorsprong. Dat kwam RSCA niet meer te boven. Aethra won ook wedstrijd 2.

Voor de start van ronde drie leek het lot van RSCA al bezegeld. Tot vreugde van de commentatoren koos AND Taz voor een onverwachte pick: Annie in midlane. Tegenover Lucian van ATR Mikkel verwachtten we een geweldige show. En het moet gezegd worden dat de confrontatie zijn beloften waarmaakte. Mikkel toonde opnieuw zijn buitenaardse niveau met zijn rol van carry. Na afloop van de wedstrijd liet hij een totaal van 20K toegebrachte schade aan de tegenpartij optekenen op een totaal van 55K.

De opstelling van Anderlecht leek veel beter voor teamfights, maar helaas was dat niet genoeg om het geheel van Aethra te doorbreken. Aethra realiseerde een steal van een drake, net na een pauze van twintig minuten door verbindingsproblemen voor Findus. De Aethra’s verwezenlijkten vervolgens ace na ace, waardoor RSCA definitief uit de race werd geslagen.

We benadrukken toch ook even de ongelooflijke prestaties van Mikkel. Hij vertoonde geen enkel teken van zwakte tijdens de 3 games die deze BO5 vormden.

In het kamp van RSCA was de teleurstelling achteraf duidelijk groot. Volgens midlaner Taz speelde een gebrek aan training en motivatie duidelijk een rol in de nederlaag. “We hadden dit seizoen graag in de top drie willen eindigen, maar helaas hielpen de huidige omstandigheden met RSCA niet“, legde hij uit na afloop van de wedstrijd. De club beëindigde plotseling de contracten van al zijn spelers “om economische redenen“. Eén ding staat vast, de toekomst van RSCA in de Belgian League is op dit moment onzeker.

Het Aethra-team gaat door naar de halve finale om het daarin tegen Sector One op te nemen. De winnaar van de wedstrijd van vrijdag stelt zijn plaats veilig voor de grote finale van zondag, waar de kampioen van het seizoen 2020 van de Belgian League wordt gekroond. We verwachten jullie in grote aantallen op Pickx.be en Pickx Live om deze twee explosieve wedstrijden te volgen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top