'My Octopus Teacher': een dierendocumentaire als geen ander

In ‘My Octopus Teacher’ wordt het verhaal verteld van een onwaarschijnlijke vriendschap tussen een man en een octopus. Dit bleef enigszins onopgemerkt toen het werd uitgebracht op Netflix. Proximus Pickx vertelt je wat meer over deze prachtige documentaire, die zeker een kijkje waard is.

'My Octopus Teacher' volgt Craig, een Zuid-Afrikaanse filmmaker die op zoek is naar iets zinvols in zijn leven. Na jaren van hard labeur besluit hij te stoppen met zijn intensieve leven. Hij trekt naar de kelpbossen voor de kust van Zuid-Afrika en ontmoet er een octopus, met wie hij langzamerhand bevriend raakt. Een unieke band tussen mens en dier.

In een relatief onbekende wereld zal Craig meer en meer leren over het dier en de omgeving waarin het leeft. Hij zal ontdekken dat er achter de indrukwekkende tentakels een zeer intelligente octopus schuilt. Mede door de prachtige beelden is 'My Octopus Teacher' uniek omdat het de mens in het hart van het wilde leven plaatst en niet langer in een eenvoudige waarnemerspositie, zoals wel vaker het geval is bij dergelijke documentaires.

Deze insteek, samen met de emotionele betrokkenheid van de regisseur, maakt de reportage aangrijpend en overweldigend. Dit verhaal zorgt voor spanning en emotie, waardoor een traan niet veraf is.

'My Octopus Teacher' is beschikbaar op Netflix.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?