Niet te missen op tv (12 oktober – 18 oktober): een lach en een traan

Films | Pittige humor in een satirische poppenshow, pikante vragen of praktische oplossingen.

Door MF

Deel dit nieuws

Wat wil jij deze week allemaal op je netvlies zien? Aan jou de keuze!

Satirische poppenshow

‘Spitting Image’ is terug. En grappiger dan ooit! Het Britse programma was 12 jaar lang op antenne, van 1984 tot 1996. Het eerste seizoen kostte zo’n 2,6 miljoen pond om te maken, zowat het dubbele van alle andere primetime programma’s op dat moment. Niet moeilijk als je weet dat één pop zo’n 5.000 pond kostte.

De makers - Peter Fluck en Roger Law - deden er 3 jaar over om de juiste technologie te ontwikkelen om de poppen op het tv-scherm te krijgen. Maar het harde werk loonde: op het hoogtepunt keken er maar liefst 15 miljoen mensen naar de satirische poppenshow.

Niets of niemand is veilig voor ‘Spitting Image’. De Britse 2.0-versie van de poppenshow fileert onder meer Donald Trump, Greta Thunberg, Kim Kardashian, Mark Zuckerberg, Kanye West, Adele, Billie Eilish, Vladimir Poetin, Elon Musk en prins Harry & Meghan Markle.

Wie poppen zegt, zegt stemmen en die hebben ze voor de reboot gevonden bij toppers. De internationale stemmencast bestaat uit klinkende namen als John DiMaggio (‘Futurama’), Indira Varma (‘Game of Thrones’), Billy West (‘Space Jam’), Debra Stephenson (‘Coronation Street’), Debra Wilson (‘Batman: The Enemy Within’), Guz Khan (‘Four Weddings and a Funeral’), Lewis MacLeod (‘Star Wars’), Lobo Chan (‘King Kong’) en Phil LaMarr (‘Pulp Fiction’).

Bekijk ‘Spitting Image’ op woensdag 14 oktober om 22u45 op VIER of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!


Seksualiteit na kanker

Op donderdag 15 oktober 2020 is het de 21ste Dag tegen Kanker. Op die dag steekt Vlaanderen kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem. Ook Eén is solidair: in verschillende programma’s staat de zender die week stil bij de verhalen achter de ziekte.

Zo is er op dinsdag 13 oktober een special van ‘Durf te vragen’, waarin mensen met kanker antwoorden op allerlei vragen en een blik in hun leven geven.

Joyce (30) kreeg in 2018 de diagnose van uitgezaaide teelbalkanker. Hij onderging chemo en een operatie waarbij de zieke teelbal verwijderd werd. De man heeft bewust niet voor een teelbalprothese gekozen. Mocht hij zestien jaar oud geweest zijn op het moment van de diagnose, dan had hij daar misschien anders over beslist.

Sinds zijn kankerdiagnose heeft het leven voor Joyce toch heel wat andere betekenissen gekregen. Joyce heeft een grote angst om te hervallen, maar is ook zachter en emotioneler.

Bekijk ‘Durf te vragen’ op dinsdag 13 oktober om 20u40 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil! 

Oplossingen voor dagelijkse problemen

Lieven Scheire is een man met een missie: voor zijn tweede reeks van ‘Team Scheire’ wil het lid van de groep Neveneffecten met de hulp van wetenschap & technologie opnieuw de levenskwaliteit van een aantal bijzondere mensen verbeteren. Daarvoor doet de televisiemaker een beroep op zijn team van moderne uitvinders of “makers”: ingenieurs, wetenschappers en programmeurs, met wie hij samen slimme oplossingen bedenkt.

Lieven Scheire: “‘Team Scheire’ is de serieuze versie van ‘De Droomfabriek’. Bij ‘De Droomfabriek’ ging het om mensen met een stabiel, normaal leven die droomden van iets bijzonders. In ons programma gaat het over dingen die voor ons alledaags lijken, maar voor anderen een wereld van verschil maken.”

Bekijk ‘Team Scheire’ op dinsdag 13 oktober om 21u15 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top