Na de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ivoorkust en de Nations League-wedstrijd in Engeland reizen de Rode Duivels door naar IJsland voor een nieuwe wedstrijd in hun Nations League-campagne. Hun enige doel is om de drie punten mee te nemen om op koers te blijven om zich te kunnen plaatsen in hun groep.
Drie dagen na hun wedstrijd in Engeland zal België het oktoberdrieluik afsluiten met een verplaatsing naar IJsland. De laatste jaren zijn verplaatsingen naar Reykjavik niet eenvoudig, omdat het IJslandse nationale team vlotter is gaan spelen en het niveau opgetrokken heeft. Op de eerste speeldag van de Nations League is Engeland in IJsland pas in extremis met 0-1 gaan winnen, dat wil wat zeggen.
 
Bevestiging van het resultaat van september
 
Vorige maand ontvingen de Duivels de IJslanders in de tweede wedstrijd van de Nations League. De Scandinaviërs kwamen naar Brussel met een kwalitatief mindere ploeg, want het land is niet erg gecharmeerd door het toernooi. Als gevolg daarvan won België - hoewel IJsland de score opende – met de vingers in de neus: 5-1. Witsel, Batshuayi (twee keer), Mertens en Doku scoorden de doelpunten die avond.
 
Het zal van cruciaal belang zijn om dit resultaat nu te bevestigen door te gaan winnen op het eiland in het noorden van de Atlantische Oceaan. De revelatie van Euro 2016 mikt eerder op de kwalificatie voor Euro 2020(21) en toonde dit door Roemenië vorige week te verslaan (2-1). Misschien voetballen ze door die zege nu meer ontspannen?
 
Dichter bij de halve finales komen
 
De vorige nederlaag van de Rode Duivels in de Nations League – 5-2 in Zwitserland – zijn de spelers nog niet vergeten en heeft hen ertoe aangezet om de kwalificatie voor de halve finales en de finale van het toernooi tot een belangrijk doel te maken. Het is nog niet duidelijk wanneer deze wordt gespeeld, maar dat maakt niet uit.

IJsland verlaten met de drie punten zou een stap in de goede richting zijn.