Nadal-Djokovic: een langverwacht duel met veel verrassingen

Sport | De droom van veel tennisfans wordt binnenkort waarheid: we kunnen nog eens kijken naar een historische finale tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic op Roland Garros. Deze wedstrijd wordt ongetwijfeld een hoogtepunt van een chaotisch seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In tegenstelling tot de vrouwen, hebben de sterkste twee mannelijke spelers op papier ook de finale gehaald. Meer dan elke andere deelnemer van het toernooi gelden Nadal en Djokovic als twee echte tenniskampioenen.

Voor de twee toptennissers is het inmiddels hun 56ste ontmoeting. Dit duel zal vanwege diverse redenen heel speciaal zijn.

Favoriet Nadal?

Zeggen dat de Spanjaard een favoriet van het Parijse grandslamtoernooi is, is eigenlijk een open deur intrappen. Nadal won in de afgelopen 15 jaar twaalf edities en voelt zich helemaal thuis op het Parijse tenniscourt. De Spanjaard heeft van het winnen van Roland Garros zijn hoofddoel van het jaar gemaakt, zeker nadat hij de US Open verloor.

In maar liefst zes wedstrijden heeft Nadal geen enkele set verloren. Diegenen die dachten dat hij geen benchmarks had omdat hij alleen het toernooi in Rome had gespeeld voor hij in Parijs aankwam, hadden het mis. De titelverdediger heeft alleen maar bescheiden tegenstanders op zijn parcours gehad, zijn enige echte uitdaging vond hij in de halve finale tegen de strijdlustige Diego Schwartzman. Toch veegde hij de Argentijn na drie sets van het tenniscourt.

Tegen "Djoko" spelen is natuurlijk andere koek, maar de Mallorcaanse pletwals zal ongetwijfeld gemotiveerd zijn door de uitdaging om zijn 13de Roland Garros te winnen. Als hem dat lukt, zou de Spanjaard immers het grandslamtitelrecord van Roger Federer evenaren.

Djokovic met ups en downs

Het is maar de vraag of Nadal zijn Servische collega Djokovic kan overtreffen. Ook bij "Djoko" is de inzet hoog, want hij zou vanavond de eerste man kunnen worden die elk grandslamtoernooi twee keer wint. Tot nog toe heeft de nummer 1 van de wereld het Parijse grandslamtoernooi maar één keer gewonnen, namelijk in 2016. Het jaar daarvoor lukte het hem om Rafael Nadal in drie sets te verslaan. Dit jaar belooft de opdracht om Nadal te verslaan ingewikkeld te worden, omdat Djokovic' prestaties de laatste tijd wisselend zijn.

Nadat hij domweg werd gediskwalificeerd van de US Open, moest de Serviër mentaal terug in het zadel kruipen. Zijn eerste wedstrijden aan de Porte d'Auteuil lieten zien dat Djokovic opnieuw de oude was. Maar er zijn enkele fysieke problemen die roet in het eten kunnen gooien. Zo bleek de Serviër in de kwartfinales tegen Pablo Carreno Busta last te hebben van nek- en kniepijn. Maar misschien was het gewoon een tactische afleiding? In de halve finale hield de nummer 1 van de wereld stand in een wedstrijd van vijf sets tegen Tsitsipas.

Het duel tussen deze twee tenniskampioenen belooft in ieder geval uitzonderlijk te worden, de uitkomst ervan onvoorspelbaar. Om nog maar te zwijgen van het feit dat een grandslamfinale altijd voor verrassingen zorgt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top