Legends of Runeterra treedt toe tot de esportswereld

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het kaartspel, geïnspireerd op het universum van League of Legends, introduceert een nieuw programma met seizoensgebonden toernooien, die in december van dit jaar zullen beginnen.

De kwalificaties beginnen op hetzelfde moment als de lancering van het nieuwe competitieve seizoen, dat gepland is voor 14 oktober. Alleen de beste spelers uit elke regio komen in aanmerking voor een slot op het evenement en er zijn verschillende manieren om dat ticket te bekomen. Hetzij via de rangschikking van gerangschikte wedstrijden, hetzij door de prestaties in de “Gauntlets”-modus, waarin de spelers verschillende opeenvolgende wedstrijden moeten winnen.

Riot plant echter wel een Gauntlet van de laatste kans op 5 december om spelers een extra kans te geven om zich te kwalificeren. Het doel van dit initiatief, zoals aangekondigd door de ontwikkelaars, is om competitieve spelers in staat te stellen om een plek op elk toernooi te winnen, ongeacht de tijd die aan het spel is besteed.

Met de aankondiging van deze seizoensgebonden toernooien stippelt Riot een duidelijk parcours uit om een professioneel competitief milieu op te bouwen rond Legends of Runeterra. Hoewel de details wat betreft de prijzenpot en de toernooistructuur nog niet bekend zijn, betekent deze stap dat Riot nu voor elk van zijn vier titels zijn eigen esportsprogramma heeft gecreëerd, en dat in slechts één jaar tijd.

Copyright afbeelding: Riot Games

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top