Afgelopen zaterdag werden de nationale finales van de Red Bull Solo Q, een toernooi georganiseerd door het energiedrankmerk, gehouden. Joren “Jungle God” Horemans kroonde zich tot Belgisch kampioen in 1v1 op League of Legends.

Red Bull keerde terug naar België met zijn Solo Q-toernooi (voorheen bekend als Player One; nvdr), dat vorig jaar maar liefst 25.000 spelers uit 29 verschillende landen aantrok. In ons land streden zestien spelers, na vier dagen van kwalificaties te hebben overleefd, tegen elkaar in een boomstructuur met directe eliminatie om de titel.

Ook het publiek was aanwezig op de verschillende Twitch-kanalen die het toernooi uitzonden! We hebben het hier over een format waar de meeste League of League-fans van houden. In 1v1 is er geen ruimte voor strategie, wat erg belangrijk is in teamwedstrijden. Op dit toernooi was er geen plaats voor macro of teamplays. De game mechanics bepaalden wie de beste solospeler werd op de Summoner’s Rift.

Om de manches te winnen, hadden de spelers drie opties: de eerste kill, 100 minions uitschakelen of de toren van de tegenstander neerhalen. Dit alles, natuurlijk, voor je tegenstander.

Hoewel de competitie de hele dag door fel betwist en meeslepend was, stonden twee verwachte namen in de finale. RubenRulez7 nam het op tegen 1v9 Jungle God, twee spelers die een verbazingwekkende regelmaat vertoonden in hun wedstrijden.

De eerste manche won JungleGod op zijn Lucian met gemak tegen Ruben en zijn Cassiopeia. De Nederlandstalige speler gebruikte de sterke pick tijdens deze patch uitstekend, waarbij hij profiteerde van de zware aangerichte schade in het begin van het spel. De keuze van een kampioen als Cassiopeia, die veel middelen nodig heeft om te evolueren, was twijfelachtig. Maar we kunnen het Ruben niet kwalijk nemen. De keuzes werden blind gemaakt, waardoor het voor de speler onmogelijk was om te weten met welke kampioen zijn tegenstander zou spelen.

In de tweede manche kregen we een Lucian-duel. Zowel Ruben als Jungle God opteerde voor ‘The Purifier’. De laatstgenoemde won de ronde na een positioneringsfout van Ruben.

De derde ronde werd eentonig. Ruben won na het uitschakelen van 100 minions met zijn Caitlyn tegen een Draven die geen initiatief toonde: 2-1.

In de vierde wedstrijd zou Ruben voor spektakel zorgen met zijn Azir. Dat was tenminste het idee. Maar tegen een Draven waarvan de auto-aanvallen vernietigend zijn, had hij weinig kans. Na een laatste poging die eindigde in een mislukte Ultimate, stierf de zandsoldaat en kroonde Jungle God zich tot de beste 1v1-speler van België.

Jungle God zal het voorrecht hebben om op het einde van het jaar in Duitsland de Europese finale te spelen. Wie weet kan hij de All-Stars-ervaring beleven op het volgende Riot Games-evenement.

Copyright afbeelding: Red Bull Gaming