TMGL: leiders vergroten hun voorsprong in vierde step

Door Proximus

Deel dit nieuws

CarlJr leidt de dans en stelt beetje bij beetje zijn plaats veilig voor de play-offase.

CarlJr vergroot zijn voorsprong met 57 extra punten – © Nadeo

Deze nieuwe ronde van de Trackmania Grand League begon echter slecht voor de leider van het kampioenschap met een negende plaats op de eerste map. Het duurde echter niet lang om de Canadees de overwinning op de tweede kaart te zien pakken, voor een verbazingwekkende Evon (Team Secret), die de elfde plaats in het algemene klassement inneemt en de auteur was van een vrij correcte vierde step.

Zoals de traditie het in deze TMGL wil, begon de echte uitdaging in de derde ronde waar de spelers in de top acht moesten eindigen of ze liepen het risico de helft van de punten, die ze tot dan toe hadden verzameld, te verliezen. Massa (BIG), zevende in het klassement, won de derde ronde met meer dan twee seconden voorsprong op Pac (MNM), waardoor de Brit twintig punten aan zijn totaal kon toevoegen.

De vierde map ging naar de jonge Gwen (Gameward), die Affi (BDS) en Bren (Kameto Corp) voorafging. Definitief gelanceerd, ging de Gameward-speler vervolgens door naar de derde fase van deze vierde step, een cruciaal moment waar elke plaats buiten de top acht resulteerde in het verlies van alle punten die verdiend waren op de vier voorgaande kaarten. Met drie opeenvolgende winstrondes won Gwen de etappe met 66 gescoorde punten en hij komt zo gevaarlijk dicht bij de derde plaats van Papou. Van zijn kant presteerde Pac regelmatig, zonder echter te schitteren.

Hoewel de top 5 goed op weg lijkt richting play-offs, is de strijd om plaats acht (het laatste ticket voor de play-offs) allesbehalve beslecht. Regerend kampioen van de TMGL Kappa zal zich absoluut meer moeten laten gelden tijdens de twee resterende steps. En hij zal zijn positie moeten verdedigen die begeerd wordt door de Belg Scrapie en de Fransman Aurel, die slechts een paar punten verwijderd zijn van de Veloce-speler.

Wat de Belgen betreft, benadrukken we de mooie prestatie van Dofault in de Open Grand League, de zustercompetitie van de TMGL die open is voor iedereen. Onze landgenoot, momenteel achtste in het algemene klassement, is een serieuze kandidaat voor de TMGL Combine, een manche die gepland staat voor november. In die manche strijden de laatste acht TMGL-spelers en de eerste acht OGL-spelers tegen elkaar om een slot voor de eerste divisie. België zou dus sterk voor de dag kunnen komen op de Trackmania Grand League World Cup in 2021.

Copyright afbeelding: Nadeo

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top