Jimmy Butler blaast NBA-finale nieuwe leven

Sport | De Miami Heat, gedragen door een enorm sterke Jimmy Butler, won (115-104) ten koste van topfavoriet Los Angeles Lakers de derde wedstrijd van de NBA-finale. Daardoor staat het 2-1 en dinsdag staat de vierde confrontatie op het programma.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Miami is nog niet dood. The Heat, die hun zesde finale (drie werden er gewonnen) in vijftien jaar afwerken, leverden een sterke prestatie tegen de LA Lakers. De ploeg moest met Bam Adebayo en Goran Dragic nochtans twee sterkhouders missen wegens blessureleed.

Een Butler in MVP-modus

De ploeg kon echter rekenen op Jimmy Butler om het verschil te maken, dat bewees zijn ‘triple-double’ (40 punten, 11 rebounds en 13 assists). Na de tweede wedstrijd vertelde hij dat ze niet moesten opgeven en harder moesten werken. Hij gaf het voorbeeld en zijn ploegmaats volgden hem door de finale nieuw leven in te blazen.

Dat zagen we op de court. In zijn kielzog volgden Kelly Olynyk en Tyler Herro met elk 17 punten. Miamia speelde beter dan zijn tegenstander en beten zich in hun laatste kans om nog iets van deze finale te maken.

Davis geeft niet thuis

De Heat domineerde de hele wedstrijd en LA Lakers kon enkel via de alomtegenwoordige LeBron James in de wedstrijd blijven. Met zijn ‘triple-double’ (25 punten, 10 punten en 8 assists) hield hij zijn team in de wedstrijd, zeker nadat Anthony Davis een zwakke eerste periode afwerkte. Daardoor stokte het aanvalsspel van de Lakers. In de tweede helft werd ‘AD’ wakker (15 punten), maar dat volstond niet.

De LA Lakers moeten zich nog geen zorgen maken na deze nederlaag, maar hun gebrek aan bezieling was wel opmerkelijk. Ze kregen alvast een fikse waarschuwing.

Volg het vierde duel van de finale tussen The Miami Heat en de Los Angeles Lakers komende dinsdag (3u) op Eleven Sports 2, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top