Aanvoerder Glenn Neven voor het eerst sinds zijn komst (2013) 90 minuten op de bank bij Lommel

Sport | Coach Liam Manning was na de match tegen SK Deinze niet helemaal tevreden over de manier waarop zijn defensie geacteerd had om daarnaast ook nog het gebrek aan grinta aan de kaak te stellen. Dat leverde achterin één voornaam slachtoffer op voor de match tegen Union Sint-Gillis; want niemand minder dan aanvoerder Glenn Neven werd zonder pardon naar de bank verwezen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een gewaagde zet van de Engelse coach, want Neven is al sinds jaar en dag dé voortrekker bij Lommel SK; mét grinta en met een mentaliteit die de rest van het team vooruit stuwt. Dat uitgerekend hij geslachtofferd werd tegen Union zorgde voor heel wat wenkbrauwengefrons bij de Lommelse aanhang.

De laatste keer dat Neven geen 90 minuten op het veld stond in een competitiematch dateert al van 3 maart 2019 toen hij geelgeschorst langs de kant moest blijven voor de match tegen KV Mechelen (1-1). Voor de laatste Lommelse overwinning zonder Neven moeten we al terug tot 2015, toen het clubicoon een match tegen ASV Geel aan zich voorbij moest laten gaan (4-1 zege).

Unicum

En voor een rol als bankzitter moeten we nog verder terug in de tijd. Op 12 oktober 2013 moest Neven van toenmalig Lommelcoach Stijn Vreven eens op de bank starten bij de uitmatch op Moeskroen. De toen nog maar 23-jarige Neven mocht toen 20 minuten voor tijd invallen voor Thomas Jutten. Sindsdien was de publiekslieveling (als hij beschikbaar was) quasi altijd de eerste naam op het wedstrijdblad bij Lommel... tot nu dus. Dit keer bleef Neven ook gewoon 90 minuten op de bank. En dat is dan weer een unicum in zijn lang uitgesponnen carrère bij 'zijn' Lommel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top