Heerlijke affiches op de derde speeldag van de Nations League

UEFA Nations League | De Nations League is mooi in die zin dat het toernooi elke dag aantrekkelijke affiches biedt. Dat zal opnieuw het geval zijn voor de derde speeldag, met verschillende veelbelovende ontmoetingen op het programma.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl België het op speeldag 3 tegen Engeland opneemt – al een zeer mooie affiche – kijken ook andere landen zeer solide tegenstanders in de ogen. Verschillende League A-duels zijn een EK-wedstrijd waardig.

Zwaar knokken in League A

Het begint zaterdag met de ontmoeting tussen Spanje en Zwitserland (Eleven Sports 1, 20u35). De Helvetiërs kenden een bedenkelijke toernooistart, met één punt verzameld op de eerste twee speeldagen (tegen Duitsland), terwijl Spanje een 4 op 6 uit de brand wist te slepen door te winnen van Oekraïne en gelijk te spelen tegen de Duitsers. Willen ze in de running blijven, dan zullen de Zwitsers dus voluit moeten aanvallen… én winnen!

Zondag kunnen we ons verheugen op een heruitgave van de Euro 2016-finale. Frankrijk en Portugal (Eleven Sports 1, 20u35) strijden om de eerste plaats in hun groep, aangezien ze tijdens de eerste toernooidagen allebei een vlekkeloze 6 op 6 op de tabellen konden zetten. Portugal leidt met Cristiano Ronaldo de groep dankzij een beter doelsaldo. Maar Frankrijk heeft solide troeven om de Portugezen te overwinnen. Spektakel verzekerd.

Ook in League A, maar ditmaal in Groep 1, zal Polen gastheer zijn van Italië (Eleven Sports 3, 20u35). De Italianen, die afwezig waren op het laatste WK, hebben op dit moment een betere uitgangspositie om hun dominantie te laten gelden in de groep waar ze momenteel aan de leiding staan met 4 punten. Polen zal ondertussen op zoek gaan naar een eerste overwinning. Zij kunnen daarbij rekenen op de doelpuntenhonger van hun spits Robert Lewandowski.

Een Britse derby in League B

Eén stapje naar beneden, in League B, is Groep 4 het bekijken waard met een erg mooie Britse derby. Ierland ontvangt zondag (Eleven Sports 1, 14u50) Wales en hoopt die avond de leider van de poule een hak te zetten. De Welshmen, onder leiding van Gareth Bale, begonnen met een 6 op 6 en zijn dan ook de topfavoriet om door te stoten naar League A. Een overwinning in Ierland zou hen in een nog comfortabelere positie brengen.

Volg de Nations League-wedstrijden op Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top