Laat Roberto Martinez jonge veulens debuteren tegen Ivoorkust?

Rode Duivels | Donderdag om 20u45 nemen de Rode Duivels het in een oefeninterland in het Koning Boudewijnstadion op tegen Ivoorkust. De eerste interland in een drieluik, met later ook nog Nations League-duels tegen Engeland (11 oktober) en IJsland (14 oktober), noopt bondscoach Roberto Martinez waarschijnlijk tot roteren en dat biedt kansen voor enkele debutanten in de selectie.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na het geslaagde tweeluik begin september tegen Denemarken (0-2) en IJsland (5-1) proberen de Rode Duivels een vervolg te breien aan hun ongeslagen reeks. Ter voorbereiding van de Nations League-duels tegen Engeland (11 oktober) en IJsland (14 oktober), nemen de troepen van bondscoach Roberto Martinez het in een oefeninterland op tegen Ivoorkust. Oorspronkelijk stond Nieuw-Zeeland ingepland als tegenstander, maar omwille van de strikte COVID-19-maatregelen lieten de All Whites het treffen met 's werelds nummer 1 aan zich voorbijgaan.

De ruime selectie van de bondscoach, die liefst 32 spelers selecteerde, laat uitschijnen dat de Spanjaard van plan is om te roteren. Na het geslaagde debuut van Jérémy Doku en de eerste basisplaats voor Koen Casteels is het nu uitkijken welke nieuwelingen Martinez tegen Ivoorkust in stelling zal brengen. De bondscoach liet alvast weten dat de oefeninterland de ideale gelegenheid is om "bepaalde spelers op bepaalde posities in actie te zien".

Debuut Kayembe?

En dus mogen nieuwelingen Alexis Saelemaekers, Sebastiaan Bornauw en Zinho Vanheusden alvast op minuten hopen. Zeker omdat ze na de interland tegen De Olifanten aansluiten bij de beloften. Voorts lijkt ook linksback Joris Kayembe misschien wel te mogen opdraven, aangezien hij over een eerder zeldzaam profiel beschikt in België. Bovendien is de interland tegen Ivoorkust de eerste waarin de Rode Duivels opnieuw een aantal thuisfans mogen verwelkomen, zij het een bescheiden 3.500.

Bij Ivoorkust is het dan weer koffiedik kijken hoe ze zich in Brussel zullen presenteren. Voor de Afrikanen is het de allereerste interland sinds 19 november 2019. Ondertussen werd bondscoach Ibrahim Kamara opzij geschoven voor Patrice Beaumelle, die wellicht zijn eigen accenten zal willen leggen. Wilfried Zaha (Crystal Palace) en Nicolas Pépé (Arsenal) zijn de grootste namen, maar misschien mogen ook Yohan Boli (ex-STVV) en Simon Deli (Club Brugge) op minuten rekenen.

Herpakt Duitsland zich tegen Turkije?

Naast België - Ivoorkust staat er volgende week nog heel wat lekkers op het programma. Wat dacht je bijvoorbeeld van Frankrijk - Oekraïne (7 oktober om 21u), Engeland - Wales (8 oktober om 21u), Duitsland - Turkije (7 oktober om 20u45) en Nederland - Mexico (7 oktober om 20u45)?

Daarbij wordt het vooral uitkijken naar hoe het Frank De Boer vergaat in zijn debuut bij Oranje en of Duitsland zich na de sputterende start in de Nations League (2 op 6) kan herpakken tegen Turkije. Engeland zal op zijn beurt dan weer vertrouwen willen opdoen voor de clash met België, terwijl Frankrijk zijn goede vorm van de eerste twee Nations League-duels zal willen doortrekken.

Volg België - Ivoorkust op donderdag 8 oktober om 20u45 op VTM.

Het volledige programma van de oefeninterlands:

Woensdag 7 oktober:

  • Duitsland - Turkije om 20u45 op Eleven Sports 2
  • Nederland - Mexico om 20u45 op Eleven Sports 3
  • Frankrijk - Oekraïne om 21u op Eleven Sports 1
Donderdag 8 oktober:
  • Engeland - Wales om 21u op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top