Country Finals: de ontknoping is nabij!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na een gedwongen stop is het voor de beste Belgische teams op League of Legends tijd om weer in actie te komen. En ze kunnen maar beter klaar zijn, want we hebben het hier over de titel van Belgisch kampioen. Sector One zet zijn titel opnieuw op het spel, tot grote vreugde van de fans van de Riot-game!

Na afloop van Round 1 op maandagavond en de vlotte overwinning van Aethra tegen RSCA Esports, worden dit weekend de halve finale en de finale van onze Country Finals gespeeld! Alle wedstrijden worden online en in BO5 gespeeld. Hoewel het idee er was om het weekend van de eindfase offline te organiseren, werd het wijselijk achterwege gelaten om de veiligheid van de spelers en de staf te garanderen.

© lol.gamepedia.com

Halve finale : Vrijdag 16/10 om 19u - Aethra vs Sector One

Sector One was in de eerste ronde de grote favoriet tegen KVM. De Mechelaars bewezen echter in de BO5 dat ze in staat zijn om de nummer één van het kampioenschap te vloeren. KVM won namelijk in vier rondes. Aethra was dan weer heel dominant tegen RSCA Esports met een uiteindelijke drie tegen nul. We hopen dat de vossen tijdens hun bootcamp in Kontich zijn hersteld en dat de wedstrijd even explosief zal zijn als vooraf aangekondigd.

Grote finale : Zondag 18/10 om 18u - KVM Esports vs TBD

Na de winst tegen Sector One wachten de KVM's op hun volgende tegenstander, die vrijdagavond bekend zal zijn. Een ding is zeker, ze zullen genoeg tijd hebben gehad om de twee wedstrijden uit de eerste ronde te analyseren om zich zo onder te dompelen in de speelstijl van hun tegenstander, wie dat ook moge worden. ADC Rechter slaagde erin om Sector One te verrassen en we hopen dat hij zijn grootse prestatie zal herhalen in de grote finale.

We wachten dan ook vol ongeduld op de finale van zondag om te weten te komen wie van KVM of zijn concurrent de grote titel van Belgisch kampioen zal winnen en de 5000 euro die aan de winnaar is beloofd! De twee ontmoetingen kan je hier volgen op Pickx.be en op Pickx Live!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top