Muzikale programma’s met een prominente rol voor kinderen

Op de eerste vrijdag van oktober vieren we elk jaar Kids Music Day. Voor de gelegenheid blikt Proximus Pickx terug om enkele televisieshows die jonge beloftevolle zangers en zangeressen in de spotlights zetten.

The Voice Kids

Kandidaten van zes tot vijftien jaar zijn te jong voor ‘The Voice’, dus werd ‘The Voice Kids’ in het leven geroepen. De coaches Laura Tesoro, Sean Dhondt, Gers Pardoel en de meisjes van K3 gaan op zoek naar de mooiste jonge stemmen in België.
 
Uit de vijf seizoenen die van ‘The Voice Kids’ verschenen in Vlaanderen kwamen heel wat toptalenten naar boven. Denk maar aan Jade De Rijcke, de winnares van 2018, die intussen een contract tekende bij Universal en de singles ‘Straw House’ en ‘Your Type’ uitbracht.


Junior Eurosong

Het Junior Eurovisiesongfestival werd in 2003 in het leven geroepen als jeugdige tegenhanger van de wedstrijd voor volwassenen. In ons land werd het songfestival gekoppeld aan een talentenwedstrijd, waarvan de winnaar een plekje op het grote podium verdiende.
 
De talentenjacht stond elk jaar garant voor ontdekkingen die later heel ons land zouden veroveren. Zo werd Max Colombie, intussen bekend als frontman van ‘Oscar and the Wolf’, in 2005 tweede na de Franstalige Lindsay. De mannen van X!NK, die onze eer op het allereerste Junior Eurovisiesongfestival verdedigden, zijn nog steeds actief in de Vlaamse muziekwereld, Oliver Symons van Bazart kende zijn debuut in Junior Eurosong en zowel Bab Buelens als Laura Omloop kwamen voor het eerst op het scherm in de voorrondes. Van een talentenfabriek gesproken!


Britain’s Got Talent

Niet alleen muziek staat centraal in deze talentenjacht. Net als in de Vlaamse versie gaat het originele Britse programma op zoek naar alle talenten die op een podium voor spektakel kunnen zorgen, zoals dans, magie, comedy, en natuurlijk zang. De enige voorwaarde is dat ze amateurs zijn, maar elke leeftijd is welkom.
 
In de Britse versie, waar de jury aangevoerd wordt door Simon Cowell, zijn al heel wat jonge talenten de revue gepasseerd. De 13-jarige Ronan Parke werd bijvoorbeeld tweede in de wedstrijd. De 9-jarige Paul Malaki wacht momenteel op de halve finales van het programma. In de Vlaamse tegenhanger op VTM ging de toen 11-jarige Karolien Goris met de hoofdprijs naar huis in de eerste jaargang.


X Factor

Deze productie komt opnieuw van de Brit Simon Cowell en is een talentenjacht die enkel op zoek is naar zangers. Sinds seizoen vier is de minimumleeftijd voor deelnemers verlaagd van zestien naar veertien. De zangers worden vaak ondergedeeld in categorieën om te bepalen wie in de groep uitblinkt. Zo wordt er vaak een onderscheid gemaakt tussen zangers jonger of ouder dan 25.
 
De show zag al iconen in de twintig als Leona Lewis en James Arthur passeren, maar ook de veel jongere zangers konden de jury imponeren in de vele internationale versies. Zo deed de 14-jarige Australiër Jai Watford de hele wereld versteld staan. Hij werd uiteindelijk derde in de wedstrijd.


Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?