Deze beroemdheden gaven les in het verleden

Films | Vandaag is het Wereldlerarendag en Proximus Pickx maakte voor jou een lijstje van beroemdheden die in het verleden leraar waren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wereldlerarendag bestaat al sinds 1994 en werd gelanceerd door UNESCO om onderwijzend personeel over heel de wereld te vieren. Sindsdien brengt men wereldwijd telkens op 5 oktober hulde aan de vele onderwijsberoepen. Hier is een kleine selectie van bekende namen die in het verleden leraar zijn geweest.

Sylvester Stallone

Vooraleer hij grote sier maakte als Rambo of Rocky Balboa, werkte Stallone als leraar. Hij was een gymnastiekleraar terwijl hij 'drama' studeerde aan het Amerikaanse college in Zwitserland. Omdat het leven in Zwitserland duur was, moest hij een job zoeken. Hij verliet de school al vooraleer hij afstudeerde om naar New York te trekken, waar hij zijn acteerstudies voorzette.

Brian May

De gitarist van Queen gaf les vooraleer hij bij de band kwam. Begin jaren zeventig was hij hoogleraar wiskunde aan de Stockwell Manor School in Brixton. “Het was een baan die ik al snel apprecieerde, ik vond het stimulerend. De grootste uitdaging was ervoor om te zorgen dat mensen op hun plaats bleven”, zei hij daarover.

Wiskunde was een logische keuze voor Brian May, aangezien hij in 1968 ook een bachelordiploma natuurkunde behaalde aan het Imperial College in Londen en in 2007 een doctoraat astrofysica behaalde voor een werk waar hij in 1971 al aan begon.

J.K. Rowling

Nadat ze de universiteit verliet met een diploma in Franse literatuur, en een aantal tijdelijke jobs aannam, zag J.K. Rowling een advertentie in een krant.

Ze ging daardoor aan de slag als lerares Engels in de stad Porto in Portugal. Het was daar dat ze de eerste aflevering schreef van de Harry Potter-saga.

Stephen King

Vooraleer hij over ‘killerclowns’ schreef, was romanschrijver Stephen King leraar aan de academie in Hampden, Maine. Tegelijkertijd was hij ook bezig met het aanleveren van nieuws aan tijdschriften om succes te boeken als schrijver.

Kort na het succes van zijn eerste roman, Carrie, stopte hij met lesgeven. Na meer dan zestig romans is hij een van de grootste romanschrijvers aller tijden.

Hugh Jackman

Nadat hij het middelbaar afwerkte, nam Hugh Jackman een jaar een sabbatical in Engeland. De acteur werkte in een internaat in de East Midlands. Jackman, die in school uitblonk in sport, bracht het grootste deel van zijn tijd door met het geven van lichamelijke opvoeding en het coachen van sportteams. Hij gaf ook toneellessen en Engelse lessen aan studenten die maar een paar jaar jonger waren dan hem.

Toen hij terugkeerde naar Australië, schreef hij zich in aan de Universiteit in Sydney om dramalessen te volgen. In onderstaande video herkent Jackman één van zijn vroegere studenten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top