Brugse derby kleurt zevende speeldag, Genk mogelijk met nieuwe coach

Sport | KV Kortrijk en Antwerp trappen morgenavond de zevende speeldag van de Jupiler Pro League op gang. Het zwaartepunt van de speeldag ligt opnieuw op zondag met thuiswedstrijden van Standard (tegen Zulte Waregem) en Anderlecht (tegen Eupen). Club Brugge ontvangt Cercle in de Brugse derby en Sporting Charleroi trekt met het maximum van 18/18 naar Le Canonnier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De speeldag start morgen (om 20u45) met een thuisduel van Kortrijk tegen Antwerp. Vooral voor de Great Old wordt het dringend tijd een reeksje neer te zetten. Met 8/18 bengelen de manschappen van coach Ivan Leko halverwege het klassement. Dat volstaat niet voor ambitieuze bestuur van Antwerp dat wil meedingen voor de titel. Kortrijk had met 10/18 een goede start.

Zaterdag openen Beerschot en Waasland-Beveren de voetbalnamiddag om 16u15. Beerschot begon het seizoen met 9/9, maar verloor recent twee van haar drie competitieduels. Waasland-Beveren behaalde enkel op de openingsspeeldag een overwinning en staat met drie punten voorlaatste. Later zaterdag volgen nog KV Mechelen-STVV (om 18u30) en AA Gent-OH Leuven (om 20u45). Gent kan tegen Leuven revanche nemen voor de 1-2-nederlaag woensdag in de derde voorronde van de Champions League tegen Dynamo Kiev.

Een Brugse derby

Op zondag volgen de grote kanonnen. Standard begint om 13u30 met een thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem, dat zich op de vorige speeldag nog met 0-6 liet blameren door Club Brugge. Anderlecht ontvangt om 16u Eupen. Paars-wit, zonder een reeks met COVID-19 besmette spelers, zal de Panda's niet mogen onderschatten. Eupen kende een degelijke seizoensstart en verloor nog maar één maal, tegen Club Brugge. De voorbije twee speeldagen werd er gewonnen van Gent en gelijkgespeeld tegen Antwerp.

Om 18u15 is er de Brugse derby in het Jan Breydelstadion. Club Brugge won z'n laatste drie competitieduels en lijkt stilaan opnieuw op kampioenenniveau te spelen. Cercle opende het seizoen met 9/18 en lijkt dit seizoen niet in degradatiezorgen te komen. Als afsluiter zondag is er om 20u45 de Henegouwse derby tussen Moeskroen en Charleroi, de rode lantaarn tegen de ongeslagen leider. Charleroi komt met 18/18, haar beste seizoensstart ooit, toe op Le Canonnier. Les Hurlus misten hun start met 2/18.

Genk met nieuwe coach op de bank?

Maandag sluit Racing Genk voor een omwille van het niet naleven van de coronamaatregelen gereduceerd thuispubliek de speeldag af tegen Oostende. Bij Genk wordt Jess Thorup luidop gesuggereerd als opvolger van de tien dagen geleden ontslagen Hannes Wolf. Mogelijk zit hij tegen de kustploeg een eerste keer op de bank.

Volg alle wedstrijden van de Jupiler Pro League live en integraal op Eleven Pro League, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app (Android, binnenkort ook beschikbaar in IOS en op het web) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top