Vijf acteurs die het niet konden waarmaken in Hollywood

Films | Doorbreken in Hollywood is de droom van elke acteur/actrice, maar het is slechts weinigen gegeven om er te schitteren. In het verleden kenden een aantal acteurs een goed begin, maar zij konden de verwachtingen nadien niet meer inlossen. Proximus Pickx maakte een overzicht van vijf acteurs die aan het venster kwamen kijken, maar nadien stilaan uit zicht verdwenen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Taylor Lautner

De nog altijd maar 28-jarige acteur begon zijn carrière in tv-series, maar in 2007 kwam zijn grote doorbraak. Hij speelde Jacob Black in 'The Twilight'-films en een nieuw tieneridool was geboren, die met zijn looks de nodige meisjes deed blozen. Hij kreeg nadien enkele grote rollen aangeboden als hoofdrolspeler, maar films als ‘Abduction’ en ‘Tracers’ werden geen succes. Lautner wordt nu vooral gecast in een ondersteunende rol en speelde onder meer mee in ‘Grown Ups 2’.

Alex Pettyfer

Via 'I Am Number Four' kwam Pettyfer in de picture, maar de film was geen groot succes. Hij verscheen nog in 'Beastly', 'In Time', 'Magic Mike' en Lee Daniel’s 'The Butler', maar de top van Hollywood bestormen lukte hem nog niet. De laatste jaren is het stil geworden rondom de 30-jarige acteur, zo deed hij niet mee in de tweede 'Magic Mike'-film.

Hij schakelde meer en meer over naar televisie, met onder meer 'The I-Land'. Het valt af te wachten of we Pettyfer nog gaan terugzien in een blockbuster. Van 'The Kid' in 'Magic Mike' naar the 'Comeback Kid' aan de top in Hollywood?

Josh Radnor

Schitteren in een tv-serie is geen voorbode voor een succesvolle filmcarrière. Vraag maar aan heel wat leden van de cast van 'Friends'. Dat is tot op heden ook het lot voor Josh Radnor, die de hoofdrol speelde in de succesvolle komische tv-reeks 'How I Met Your Mother'. Van 2005 tot 2014 was deze serie een groot succes. Zijn filmcarrière was geen groot succes en hij heeft het probleem dat veel tv-acteurs hebben: iedereen aanziet hem als Ted Mosby, zijn personage in 'HIMYM'. Same story voor pakweg 'Chandler', 'Ross' en andere tv-iconen. In Hollywood ben je dan al snel verbrand. Radnor zit echter niet stil en schrijft scripts, regisseert, speelt theater en stapte zelfs in een muziekproject.

Taylor Kitsch

Je kent deze 39-jarige Canadese acteur vooral van zijn rollen in 'John Carter' – financieel een flop -, 'Battleship', 'X-Men Origins: Wolverine' en 'Savages'. Het werden geen kaskrakers en dat deed zijn reputatie in Hollywood geen goed. Er volgden nog wel een aantal films, waaronder 'Lone Survivor'. Hij zette een stap terug, onder meer richting televisie, en probeert zich via een andere soort rollen te bewijzen als acteur. Zo hoopt hij terug naar de top van Hollywood te klimmen.

Brandon Routh

Hij kreeg een uitgelezen kans toen hij door Bryan Singer werd gecast om in de huid van 'Superman' te kruipen. Dat mislukte. 'Superman Returns', met Kevin Spacey als Lex Luthor, was allerminst een succes. Hij kon de hoge verwachtingen, in de voetsporen treden van Christopher Reeve, niet inlossen.

Routh speelde nadien nog mee in onbekende films en richtte zich vooral op een tv-carrière, waar hij nog een aantal keren Clark Kent speelde. Zijn Hollywood-carrière lijkt op zijn 40ste echter voorbij te zijn.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top