Zondag ontvangt Standard Zulte, zijn zwart beest

Sport | Tussen Standard en Zulte is het niet echt een liefdesverhaal. Inderdaad, de Vlamingen hebben de Luikenaars vaak in de maling genomen. Een terugblik op enkele van de hoogtepunten tussen de twee clubs, want de Rouches verwelkomen Zulte deze zondag om 13.30 uur.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Conceiçao, spuwen en Meert
Iedereen herinnert zich nog de eerste confrontatie tussen de twee teams. Dat was op 21 maart 2006, tijdens de eerste halve finale van de Belgische beker (1-2). Zulte, onlangs gepromoveerd, verraste vriend en vijand en overtrof dat 
seizoen alle verwachtingen. Maar de wedstrijd zou een zure ervaring worden voor de Luikenaars die zich al in de finale zagen. Stijn Meert was er als vanouds in geslaagd om spelverdeler en El Maestro Sergio Conceiçao op stang te jagen. De Portugees kraakte uiteindelijk, spuwde op de Zulte-speler en duwde zijn shirt in het gezicht van de scheidsrechter die hem net van het veld had gestuurd. De legende was geboren.
 
Bijna drie jaar zonder overwinning
Op 6 december 2008 won Zulte opnieuw met 1-2 op Sclessin. Men had zich toen wellicht niet kunnen  voorstellen, maar het was het begin van 3 jaar zonder een overwinning van Standard in het kampioenschap tegen de mannen van Francky Dury. Na zes wedstrijden werd de reeks op 23 oktober 2011 doorbroken met een 1-0 thuisoverwinning.
 
Wedstrijd gestopt en vernedering
In oktober 2014, met Guy Luzon aan het roer, ging er eigenlijk niets meer goed. Een paar maanden eerder had Standard de titel gemist die het nochtans niet meer leek te kunnen ontsnappen. En in de herfst vond er weer een drama plaats. Zulte, dat op dat moment laatste stond in de stand, leidde aan de rust maar dankzij zijn vurige supporters ging Standard definitief ten onder. 
 
De Ultrasone-supporters vielen de hoofdtribune binnen, met de toenmalige president Roland Duchâtelet in het publiek, waardoor de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd. Erger nog, een paar minuten voor het einde, na nieuwe schermutselingen, maakte de scheidsrechter een definitief einde aan de wedstrijd.
 
Meer recent, op 18 augustus 2017, nog steeds op Sclessin, kwam Zulte Standard pas echt vernederen. Een strakke 0-4 pandoering was het resultaat na een berooide prestatie van de troepen van Ricardo Sa Pinto en bezoedelde verder de trage seizoenstart van de Luikenaars.
 
Kijk live naar het duel tussen Standard en Zulte-Waregem om zondag 27/9 om 13.30 uur op ELEVEN Pro League via Proximus' All Sports.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op de website met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top