Van Genechten en Lierse Kempenzonen klaar voor cupmatch in Charleroi: "Verwacht een potige wedstrijd"

Challenger Pro League | Lierse Kempenzonen moet woensdag alweer aan de bak in de Croky Cup. De Pallieters werden veroordeeld tot het spelen van twee extra rondes ten opzichte van de andere 1B-teams omdat ze als laagst geklasseerde 1B-team uit het vorige seizoen kwamen. Na een makkelijke zege tegen Hoboken wacht er nu een stevigere brok in de hoedanigheid van Olympic Charleroi.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beide teams hebben een niet zo fraaie (recente) geschiedenis samen. Vorig seizoen ontaarde de competitiematch in Charleroi in een halve veldslag op én naast het veld. Spelers, fans én bestuur werden toen fel belaagd door lokale hooligans en dat zijn ze op het Lisp nog niet vergeten.

Yentl Van Genechten zat vorig jaar nog niet bij Lierse Kempenzonen, maar de flankspeler hoorde al wel de verhalen van de jongens die er toen wel bij waren. Hij beseft dan ook dat het geen alledaagse match zal worden in het Zwarte Land.

"Charleroi uit is altijd een moeilijke verplaatsing", klinkt het. "Ik verwacht daar een potige pot voetbal. Zij zullen wel in een stevig blok aantreden en dan is het aan ons om dat blok uit verband te spelen. Ik denk dat we daar snel voetbal moeten brengen met veel combinaties in één of twee tijden en heel wat flankwissels. Dan moeten we in staat zijn om ons te kwalificeren."

Als Lierse Kempenzonen zich kan plaatsen voor de volgende ronde, dan wacht er met Eendracht Aalst alweer een interessante tegenstander.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top