Statistieken JPL: een karrenvracht doelpunten

Jupiler Pro League |
De terugkeer van de supporters naar de voetbalstadions hebben duidelijk een goede invloed op de thuisploegen. Vijf van hen konden de drie punten in eigen huis houden. En het leidde ook tot veel doelpunten: maar liefst 35!
 

Door Tagtik

Deel dit nieuws

Sporting Charleroi blijft de ploeg van het moment: ook in de topper tegen Beerschot gaven de Zebra's present, met een nieuwe overwinning en een indrukwekkende 18 op 18 tot gevolg. Nooit eerder in zijn geschiedenis kon Charleroi een kampioenschap met zoveel succes starten. Bovendien kregen de Carolo's al stevige tegenstanders voorgeschoteld, want ze speelden al tegen Club Brugge, Antwerp en Beerschot.
 
Penneteau moet zich gewonnen geven
 
Een kleine schaduw over de prestatie van Charleroi: het doelpunt dat Nicolas Penneteau nog in extremis moest slikken, waardoor hij niet zijn vijfde clean sheet in zes wedstrijden kon pakken. Deze speeldag konden maar drie doelmannen hun netten schoonhouden: Simon Mignolet (Club Brugge), Thomas Didillon (Cercle Brugge) en Davy Roef (AA Gent). In het klassement van de clean sheets blijft Penneteau op kop met 4 stuks. Hij doet daarmee beter dan Arnaud Bodart (3), Adam Jakubech (3), Davy Roef (2) en Simon Mignolet (2).
 
Een doelpunt per wedstrijd
 
Momenteel heeft Charleroi de beste verdediging in de hoogste klasse, met slechts 2 tegendoelpunten in 540 minuten. Het heeft in zijn rangen ook de topscorer rondlopen: Kaveh Rezaei zit met zijn 5 doelpunten aan 1 doelpunt per wedstrijd, want de Iraniër speelde niet in de openingswedstrijd tegen Club Brugge.
 
Veel werk voor de scoreborden
 
Rezaei is niet de enige speler die vlot de weg naar het doel vindt. Op de zesde speeldag werden niet minder dan 35 doelpunten gescoord, dus bijna het dubbele van het aantal goals op de derde speeldag (18). 35 goals betekent een gemiddelde van 3,88 goals per wedstrijd, uiteraard het hoogste gemiddelde van dit seizoen.
 
Waasland-Beveren als een zeef
 
Enkele clubs zorgen voor veel goals, zoals Club (16), Anderlecht (14), Charleroi (12) en Beerschot (12): met hun vieren hebben zij meer dan een derde van de 151 goals gemaakt die tot nu toe zijn gevallen. Er zijn ook clubs die enorm veel goals te slikken hebben gekregen: zo kreeg Waasland-Beveren al 18 tegendoelpunten sinds het begin van het seizoen (dus een gemiddelde van 3 goals per match!)
 
Fair play
 
Tot slot kan de zesde speeldag een heel faire speeldag worden genoemd, want er viel geen enkele rode kaart. De refs trokken wel 33 keer een gele kaart. Na de 8 rode kaarten van de vijfde speeldag hebben de 18 trainers de spelers wellicht aangemaand tot meer voorzichtigheid.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top